Київстар, Vodafone і lifecell об’єдналися і знизли тарифи

Клієнти завмерли в очікуванні. Регулятор затвердив план який спрямований на зниження цін на мобільні дзвінки між операторами. Телеком-регулятор має намір в черговий раз здешевити міжмережеві дзвінки між мобільними операторами в Україні. Для здійснення свого плану відомство запропонувало знижувати ставку взаєморозрахунків (інтерконект) поступово з 12 копійок за хвилину до 8 копійок за хвилину.

Національна комісія регулювання зв’язку та інформатизації прийняла дане рішення під час засідання, що пройшло першого вересня поточного року. Відповідний проект буде спрямований на розгляд до Державної регуляторну службу і Антимонопольний комітет.

Варто відзначити, що це вже не перша спроба знизити ставку на взаєморозрахунок. Перша спроба, що не обвінчалася успіхів, була зроблена влітку поточного року. Комісія пропонувала такий же розмір зниження, але стислі терміни. Таку пропозицію не підтримали великі мобільні оператори. На цей раз комісія запропонувала знизити ставку до 10 копійок за хвилину з першого січня наступного року, і до 8 копійок до початку 2022 року.

Гнат Сергута – менеджер з регуляторної стратегії lifecell повідомляє, що даний процес позитивно вплине як на користувачів, так і на сам ринок. Завдяки зниженню ставки збільшиться трафік за межі «рідний мережі». Минулого разу рішення НКРЗІ, щодо зниження ставки на інтерконект розкритикували «Київстар» і Vodafone. Вони запевняли, що таке рішення призведе до зниження доходів учасників ринку і зменшать дохід до державного бюджету.

Голова НКРЗІ Олександр Животовський під час засідання, що проходила першого вересня поточного року, повідомив, що під час першої спроби встановити ставку 8 коп. / Хв комісія зіткнулася з критикою з боку великих мобільних операторів, а ще з боку громадських організацій. І ось після невдалої спроби на засіданні великі оператори змінили свою позицію. Їх все таки переконали, що ставки потрібно знижувати, підкреслив глава телеком-регулятора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.