Як вибрати якісну батарею для смартфона

Сьогодні у кожної людини є смартфон. Це необхідний елемент комунікації, без якого багато хто просто не уявляє собі життя.

Сьогодні у кожної людини є смартфон. Це необхідний елемент комунікації, без якого багато хто просто не уявляє собі життя. Крім спілкування, він дає можливість розважатися, отримувати потрібну інформацію, працювати, вчитися та ін. Сучасні смартфони – потужні і надійні пристрої, розраховані на тривалий термін експлуатації. Слабким місцем в них є батарея, від якої він живиться.

Класичний акумулятор в телефоні або планшеті розрахований на 800-1000 циклів зарядки-розрядки. Після досягнення цього порога батарея починає деградувати, що позначається на її ємності. Цей процес триває постійно, тобто чим більше зарядок, тим сильніше руйнування. У якийсь момент користуватися смартфоном стає неможливо: АКБ тримає 2-3 години, апарат самостійно вимикається або перезавантажується.

Як зрозуміти, що потрібно міняти акумулятор

Основними ознаками деградації батареї є:

  1. Сильне нагрівання під час зарядки або при використанні телефону без серйозних навантажень (ігри, об’ємне відео та ін.).
  2. Смартфон самостійно вимикається або перезавантажується, причому індикатор показує, що АКБ заряджена.
  3. Телефон не включається після підключення до зарядного пристрою. Потрібно потримати його на ньому 10-20 хвилин, і тільки після цього запуститься операційна система.
  4. АКБ здулася або видавила задню кришку. Іноді пошкоджується не кришка, а екран – він може поміняти колір або взагалі тріснути.
  5. Нестандартна робота батареї. Це виражається наступним чином: якщо раніше телефон заряджався за дві години, то тепер – за 30 хвилин, але при цьому і сідає АКБ за годину, а не за 10.

Нерідко буває таке, що акумулятор тримає зарядку нормально до певного рівня, наприклад, до 25%, а потім втрачає її на очах (йде по відсотку в хвилину). Ці ознаки підкажуть вам, що прийшов час міняти батарею на нову.

Як вибрати відповідну модель

Сучасний ринок пропонує безліч варіантів вирішення проблеми з АКБ. На численних сайтах і в магазинах представлений широкий асортимент товарів, які можна встановити в телефон і забути про проблему. Як не помилитися з вибором?

По-перше, потрібно знати, що є три типи АКБ:

  1. Оригінальні, які випускаються компанією-виробником смартфона. Вони досить дорогі, але при цьому і якісні – під час виготовлення вони проходять суворий контроль і діагностику.
  2. Аналоговий. Ціни на них на 20-30 нижче, ніж на оригінал, а якість практично таке ж. Це оптимальний вибір для більшості смартфонів.
  3. Noname-моделі. Вони виробляються в Китаї без будь-якого контролю. Зазвичай служать від 4 до 6 місяців, після чого починають втрачати заряд.

Оптимальним варіантом вважаються оригінальні і аналогові моделі. Перші трохи дорожче, але вони прослужать 3-4 роки. Аналогів зазвичай вистачає на 1-2 роки. Купити батарею на Самсунг https://itlook.ua/catalog/akkumulyatory/c41/filter/brend-ustroystva=samsung / можна в інтернет-магазині Itlook. В асортименті представлені якісні АКБ, які пропрацюють у вас не менше трьох років.

При виборі також варто враховувати модель вашого телефону. У деяких сучасних смартфонах акумулятор вбудований. Замінити його досить складно: потрібно буде розібрати апарат, від’єднати контакти або випаяти їх. Якщо у вас немає відповідного досвіду, то краще звернутися в сервісний центр – там цю процедуру виконають буквально за 20-30 хвилин.

Не забувайте про сумісність АКБ. Зовні вона може бути схожа на вашу, але контакти розташовані на міліметр в сторону або ємність пристрою буде меншою. Вибирайте саме ті моделі, які підходять для вашого телефону.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.