Китайський електрокроссовер HiPhi X: шість електронних дверей і автопілот

Процес розробки електрокроссовера HiPhi X вийшов на фінішну пряму, і його виробник – китайський стартап Human Horizons – поступово розкриває особливості новинки. Як стало відомо напередодні, однією з найцікавіших «фішок» автомобіля стане унікальна технологія відкриття дверей NT Door, в якій замість ручок і замків використовується електроніка.

Концептуальний варіант HiPhi X був вперше показаний в минулому році. Він отримав силовий агрегат, який об’єднує в собі два 268-сильних електродвигуна і тягову батарею на 96 кіловат-годин. На презентації представники Human Horizons розповіли, що розгін з місця до першої «сотні» займає у концепту всього 3.6 секунди, а однієї зарядки достатньо для подолання 644 кілометрів. Серійний електромобіль майже не зміниться зовні, але зможе прискорюватися від 0 до 100 кілометрів на годину за 3.9 секунди, а запас ходу складе 610 кілометрів по циклу NEDC.

Набір обладнання HiPhi X буде включати в себе систему автономного управління III рівня, програмовану матричну світлотехніку, людино-орієнтовану програмну платформу HOA (Human Oriented Architecture) і вищезгадану функцію NT Door, взаємодіяти з якої можна за допомогою розумного ключа, технології розпізнавання осіб, віртуального ID або спеціального додатка для смартфона.

Крім того, для HiPhi X передбачено шість варіантів посадки / висадки, а датчики наближення з оглядом на 360 ° допоможуть відкривати двері без ризику їх пошкодження. Оновлення програмного забезпечення електрокроссовера буде здійснюватися в бездротовому режимі.

Збірка новинки стартує вже в цьому році, але в продажу вона з’явиться не раніше першого кварталу 2021-го.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.