Анонсовано велике жовтневе оновлення «Дії» з десятком нових послуг: ІПН і свідоцтво про народження

На квітневій презентації електронних паспортів в додатку «Дія» міністерство цифровий трансформації України (Мінціфри) ще раз підтвердило одну зі своїх головних цілей – оцифрувати топ-50 найбільш популярних державних послуг до кінця цього року. Сьогодні стало відомо про десять нових послугах, які стануть доступні вже в жовтні. Подробиці великого оновлення повідомив особисто міністр цифровий трансформації Михайло Федоров в своєму телеграм-каналі.

Велика частина нових послуг буде додана в додаток «Дія». Нагадаємо, місяць тому стартував бета-тест наступної версії з порядковим номером 2.0 і, схоже, саме цей реліз принесе нові послуги і документи. Нижче наводимо сім нових функцій / документів, які обіцяні користувачам додатка «Дія» в жовтні:

  1. Можливість ділитися цифровими копіями документів для отримання послуг в одне натискання кнопки «ОК» на push-повідомленні в «Дії».
  2. Послуга «управління належним користувачем», як в електронному кабінеті водія. Можливість надати доступ до технічного паспорту на авто іншій людині, після чого той відобразиться на його телефоні в додатку «Дія».
  3. Отримання миттєвих повідомлень і зручна можливість заплатити штраф прямо в додатку «Дія».
  4. Отримання інформації і оплата боргів. Окремо уточнюється, що аудиторії послуги – 4,6 млн українців.
  5. Цифровий номер платника податків (РНОКПП), що усуне необхідність звертатися за отриманням паперової довідки.
  6. Цифрове свідоцтво про народження. Його можна буде використовувати замість паперового документа для поїздок, а також банківських, нотаріальних, медичних та освітніх послуг. Цільова аудиторія – батьки 7 млн ​​дітей.
  7. Цифрова довідка переселенця.

Ще три нові послуги з’являться на сайті «Дія». Всі вони будуть доступні онлайн:

  1. Оновлена ​​послуга реєстрації ТОВ.
  2. Можливість почати і завершити будівництво об’єктів, що відносяться до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди) – більше 90% всіх об’єктів будівництва.
  3. еМалятко. Нагадаємо, онлайн-сервіс з оформлення пакету документів для новонароджених був запущений 1 січня. Тепер його перенесуть на сайт «Дія».

Також Федеров зазначив, що це лише 3% відсотка від загального числа проектів, що знаходяться в роботі. Серед тих, над якими зараз активно працюють, міністр згадав реєстр народонаселення, реформу Держспецзв’язку, розвиток Diia Company, впровадження посади цифрового заступника (CDTO), який буде відповідати за електронні реєстри, процеси і послуги, по всій країні, розвиток послуг в ЦНАП, проект Дія Освіта та проект Дія Бізнес.

Буквально вчора Мінціфри запустило онлайн-гайд по державних послуг.

Мінціфри сьогодні також розповіло, що недавно запущеної послугою одночасного оформлення першого паспорта і номера платника податків (ID-14) скористалося вже понад 10 тис. Підлітків.

Джерело: Михайло Федоров Telegram

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.