Geely представила перший серійний седан на базі Volvo

Китайська компанія Geely показала серійну версію нового седана Preface, про який вперше стало відомо на початку літа 2020 року. Модель стане другим автомобілем марки, створеним на модульній платформі CMA, спільно розробленої з інженерами Volvo.

Довжина Geely Preface складе 4785 мм, ширина – тисяча вісімсот шістьдесят-дев’ять мм, а висота – тисячі чотиреста шістьдесят дев’ять міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2800 міліметрів. Масштабна архітектура CMA була створено для спеціально для компактних машин китайських марок, що входять до складу Geely, а також для автомобілів Volvo. Вона стала основою, наприклад, для маленького кросовера Volvo XC40, а також для автомобілів нового китайського бренду Lynk & Co.

За попередніми даними, Geely Preface оснастять дволітровим наддувним чотирициліндровим двигуном потужністю 190 л. с., який буде працювати разом з семиступінчастою роботизованою коробкою.


Першою моделлю Geely, яку створили на базі CMA, став кросовер FY11. Раніше стало відомо, що китайці отримали Схвалення типу транспортного засобу (ОТТС) на новий купе-кросовер, який на вітчизняному ринку продаватимуть під назвою Tugella.

У Україні в лінійку двигунів Geely Tugella увійдуть два дволітрових бензинових турбомотора потужністю 199 і 237 кінських сил. Агрегати працюють разом з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Кросовер буде доступний з переднім або з повним приводом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.