На смартфонах Huawei будуть блокуватися банківські додатки

Влада США в боротьбі з Китаєм б’ють по власним громадянам. Підтвердженням цього є небажання офіційного Вашингтона пролонгувати тимчасову ліцензію Huawei. В результаті китайський бренд не зможе відправляти оновлення на використовувані жителями Штатів смартфони. Наслідком цього може стати відсутність банківських послуг для десятків тисяч громадян.

Проблема криється в економічному протистоянні двох держав. Агресивні дії Білого дому вже привели до заборони китайського додатки TiкTok на території США. Під наступний удар «цитаделі світової демократії» потраплять власники всіх циркулюючих в регіоні смартфонів і планшетів Huawei.

Атака американців на китайського гіганта почалася через успіхи останнього в розробці та просуванні комунікаційних технологій V покоління (5G). Одним з відповідей США на успіхи Huawei став минулорічну заборону федерального Мінторгу на співпрацю підконтрольних компаній зі згаданим брендом.

Трохи пізніше, після аналізу потенційних наслідків, офіційний Вашингтон придумав якусь подобу компромісу. Суть прийнятого рішення – надання китайської корпорації т.зв. «Тимчасової генеральної ліцензії». Цей дозвільний документ, іменований Temporary General Licence, дозволяв китайському концерну відправляти оновлення безпеки Android на що знаходяться на території США девайси свого виробництва.

Термін дії зазначеної ліцензії закінчився 13 серпня. Готовності американської влади продовжити дію документа поки не спостерігається. Відсутність конструктивних зрушень може зробити установку оновлень безпеки на пристроях Huawei неможливим. В результаті системи безпеки банківських онлайн-додатків блокуватимуть спроби користувачів входити в особисті кабінети і проводити розрахункові операції зі своїми грошима, відзначають знайомі з ситуацією експерти.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.