Прихована камера була виявлена ​​в смартфонах Xiaomi

Користувачі форуму Reddit поширили інформацію про наявність в смартфонах Xiaomi шпигунського пристрою, про який ніхто не здогадувався. Виявилося, що піддісплейний сканер може не тільки зчитувати скан пальця, але і «фотографувати». Виявили неоднозначну можливість в прихованих налаштуваннях системи.


У публікаціях Reddit мова зайшла поки лише про апарат Xiaomi Mi 9T. При включенні певної функції, об’єктив ретранслює все, що відбувається. Дозвіл камери далеко до ідеального, і розглянути щось детально просто неможливо. Незважаючи на це, сам факт наявності мікрокамери там, де її фізично бути не повинно, обурило користувачів співтовариства і фанатів бренду не на жарт. Негативно з даного приводу відгукуються і фахівці в області кібербезпеки, які вимагають від Xiaomi заблокувати настільки легкий доступ до функції.

Нескладно здогадатися, що ця опція може використовуватися зловмисниками для стеження за власником гаджета. Так, конкретики з такого об’єктива видно не буде, але треті особи можуть дізнатися, наприклад, чи користується хто-небудь телефоном прямо зараз. Фахівці практично впевнені, що аналогічно працює дактилоскопічний сканер і в інших пристроях Xiaomi. Китайська корпорація на цей рахунок поки ніяк не пояснила інцидент.
Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.