Telegram випустила нову версію Telegram 7.0 з відеодзвінками

Вчора 14 серпня 2020 року, виповнилося рівно сім років з моменту запуску мессенджера Telegram. До чергового дня народження команда розробників підготувала велике оновлення з символічним номером 7.0 і довгоочікуваними відеодзвінки.

«У 2013 році ми запустили невеликий додаток для безпечного обміну повідомленнями, яке з тих пір зросла в платформу з більш ніж 400 мільйонами активних користувачів. Сьогодні Telegram знаходиться в десятці найбільш затребуваних додатків в світі, а з його допомогою можна не тільки залишатися на зв’язку з друзями і колегами, а й вчитися, обмінюватися новинами, знаходити однодумців.

Все це стало можливим завдяки Вам: адже Telegram ніколи не рекламувався – його популярність зростає, тому що мільйони людей рекомендують його своїм знайомим. Ми ж продовжуємо присвячувати всі сили створенню якісних додатків і розробці нових функцій. Сьогодні ми раді представити нововведення, про яке користувачі нерідко нас просили – швидкі і безпечні відеодзвінки »відзначили в команді Telegram.

Відео виклик в додатках для Android та iOS запущені в альфа-версії. Щоб почати відеодзвінок, слід натиснути на кнопку зі значком камери в профілі користувача. Користувач може перемикатися між голосовим дзвінком і відеодзвінком прямо під час розмови, а також листуватися в чатах, але не завершити дзвінок: його можна згорнути в невелике вікно в кутку екрану.

Для захисту даних в відеодзвінках використовується кінцеве шифрування. Щоб переконатися, що з’єднання безпечно, слід порівняти чотири емодзі, які видно на екрані вам і вашому співрозмовнику – якщо символи збігаються, дзвінок захищений шифруванням, яке використовується для секретних чатів і голосових дзвінків. У Telegram продовжують роботу над відеодзвінки і планують доповнювати їх новими функціями, а також запустити групові відеодзвінки в найближчі місяці.

Розробники нагадали, що додатки Telegram для Android і iOS підтримують відтворювані збірки. Це означає, що всі бажаючі можуть перевірити надійність шифрування і переконатися, що додаток використовує саме той відкритий вихідний код, який був опублікований на сайті після кожного оновлення.

З нагоди дня народження Telegram також розширив набір анімованих емодзі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.