Водородний суперкар може розігнатися до сотні за 2,2 секунди

Американський виробник обладнання для космосу і енергетики Hyperion вирішив випробувати себе в автомобільній галузі. Назва розробляється компанією прем’єрного зразка – ХР-1. Його основні особливості – запас ходу від однієї зарядки до 1635 км і здатність розганятися з місця до 100 км / ч. всього за 2,2 секунди.

Заявлена ​​гендиректором розробника Анджело Кафантарісом максимальна швидкість творіння – 355 км / ч. Забезпечувати стійкість ХР-1 на крутих віражах будуть «бічні аеродинамічні елементи з сонячними батареями». Останні, за запевненнями топ-менеджера, можуть відстежувати траєкторію руху небесного світила і повертатися до нього для отримання максимально можливої ​​кількості енергії.

– Аерокосмічним інженерам давно відомі переваги водню. Тепер про можливості цього найпоширенішого у Всесвіті хімічного елемента дізнаються любителі екологічно чистого транспорту. Потенціал даного виду палива майже безмежний, – заявив Кафантаріс, за словами якого використання водню призведе, ні багато ні мало, до «революції в енергетичному секторі». Hyperion ХР-1 – перша спроба корпорації створити екологічний автомобіль. Основна сфера діяльності компанії – розробка обладнання для аерокосмічної і енергетичної галузі (номенклатура продукції, що випускається зі зрозумілих причин тримається в секреті).

Маса ХР-1 з повним паливним баком – 1,032 т. Матеріали для корпусу і начинки – титан, карбон, алюміній і сплави на їх основі. Тип покришок – Pirelli P Zero. Електрокар ХР-1 буде випущений обмеженим тиражем. Обсяг лімітованої партії – 300 штук. Орієнтовна дата початку виробництва – 2022 рік. Вартість новинки не уточнюється. Відзначимо, що назва компанії-виробника збігається з ім’ям давньогрецького титану Гіперіона, сином небесного бога Урана й богині Землі Геї. Самим знаменитим нащадком Гіперіона, згідно з переказами, є бог Сонця Геліос.
Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.