Xiaomi випустить нову версію MIUI без додатків, які опинилися поза законом

Виробникам смартфонів і розробникам додатків не залишається нічого іншого, окрім як дотримуватися нові санкції. Зараз у Китаю напружені відносини не тільки з США, але і з Індією. В рамках тривалого прикордонного конфлікту влади Індії вирішили заборонити в країні роботу ряду китайських програм. Під заборону крім пошукача Baidu Search, сервісу TikTok і соціальної мережі Weibo в Індії потрапили і додатки китайської компанії Xiaomi, яка є лідером індійського ринку смартфонів. Спочатку в країні заблокували Mi Community і Mi Video Call, а потім і браузер Mi Browser Pro. Xiaomi не залишила без уваги те, що сталося і оголосила про випуск спеціальної версії MIUI для Індії без програм, які опинилися поза законом.

На офіційній сторінці Xiaomi в Twitter з’явилося повідомлення, адресоване індійському спільноті Mi. У своєму зверненні компанія підтвердила, що всі китайські додатки, заблоковані владою Індії, більше не доступні на смартфонах Xiaomi і Redmi. Вона також заявила, що розробляє нову версію MIUI для індійського ринку без попередньої установки будь-яких з цих програм.


Представники Xiaomi підтвердили журналістам порталу Android Authority, що все її смартфони в Індії отримають нову версію MIUI. Впровадження нового програмного забезпечення буде відбуватися поетапно. Поширення прошивки почнеться в найближчі тижні. Крім цього, всі нові смартфони Xiaomi, який будуть випускатися на індійський ринок, також будуть поставлятися з новою MIUI без заборонених додатків.

На завершення Xiaomi підкреслила, що вона дотримувалася і продовжує дотримуватися всіх вимог до конфіденційності даних користувача відповідно до індійським законодавством. Компанія повторила, що всі дані, які генеруються індійськими користувачам, зберігаються на локальних серверах, розташованих в країні, і не передаються в китайські дата-центри.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.