У Білорусі недоступні Telegram, Viber і новинні сайти

Користувачі з Білорусі повідомляють про перебої з доступом до популярних мессенджерам і новинним сайтам. Вони почалися вранці 9 серпня. Ресурс Downdetector передає, що на території країни частково не доступні Telegram, Viber, YouTube. Чи не відкриваються або повільно завантажуються і деякі VPN-сервіси. Користувачі і ЗМІ пов’язують збої в роботі інтернету з проведеними в країні президентськими виборами.

Крім популярних ресурсів, не завжди успішно відкриваються система онлайн-моніторингу виборчого процесу Zubr, створена опозиційними силами, а також сайт одного з недопущених кандидатів – Віктора Бабарика. Національний центр реагування на комп’ютерні інциденти повідомив, що на державні ресурси Білорусі, в тому числі офіційний сайт виборів-2020 року, спрямована «хвиля DDoS-атак». Оператори life :), МТС, «Белтелеком» і А1 підтверджують перебої і посилаються на «незалежні» від них причини.

Як обійти блокування? Місцеві медіа заздалегідь склали інструкцію по обходу блокувань. Для інших випадків краще використовувати VPN. Наприклад, VPN-сервіс TunnelBear подарував всім жителям Білорусі 10 ГБ трафіку. Вбудований VPN є в браузері Opera.

 

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.