Секрети MIUI: Відключаємо цифрове благополуччя і покращуємо автономність

Скажіть чесно, Ви користуєтеся всіма вбудованими додатками свого смартфона? Мені здається не знайдеться жодної людини, яка б не задавався питанням, навіщо весь цей софт доданий в прошивку, якщо він може стане в нагоді тільки в дуже рідкісних випадках. І якби мені довелося складати топ найбільш непотрібних додатків Android, на перше місце я б 100% поставив “Цифрове благополуччя і батьківський контроль”.

Я розумію, що на телефоні дитини в ньому є хоч якийсь сенс, але уявити дорослої людини, який стежить за тим, скільки разів в день він розблокував смартфон і в яких додатках провів найбільше часу, мені дуже складно. До того ж, як Ви напевно розумієте, збір будь-якої статистики в смартфоні неминуче супроводжується витратою ресурсів системи, використанням мобільного інтернету, а значить і заряду акумулятора, тому в цій статті я покажу як відключити це марна додаток.

Отже, для початку Ви можете заборонити додатком збір статистики використання. Для цього заходите в “Налаштування” -> Цифрове благополуччя і батьківський контроль -> натискаєте на три точки -> Закрити доступ до історії використання -> Закрити доступ в налаштуваннях -> в меню натискаєте на “Цифрове благополуччя” і забороняєте доступ.

Ну а якщо Ви хочете зовсім відключити цю програму, то спробувавши зробити це стандартним способом, вас спіткає невдача, так як кнопка “Відключити” просто неактивна. Але “Якщо не можна, але дуже хочеться, то можна”, тому заходьте до головного меню налаштувань смартфона і в пошуковому рядку пишіть “Економія”, а потім натискаєте на другий за списком пункт.


У меню знаходите “Цифрове благополуччя”, натискаєте на нього і бачите що прямо під назвою додатка з’явилася активна кнопка “Відключити”, після натискання на яку телефон видасть стандартне попередження.

Натискаєте на “Відключити додаток”, після чого ця програма припинить свою діяльність на вашому телефоні, а час життя смартфона від одного заряду, нехай трохи але збільшиться.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.