У WhatsApp з’явилася нова корисна функція

WhatsApp «приріс» опцією перевірки викладених у вірусних повідомленнях фактів. Про наявність відповідної функції повідомили представники володіє месенджером компанії Facebook. Новинка поки доступна лише в обмеженій кількості країн.

Суть нової опції – можливість оперативно перевіряти викладені в тексті факти через популярні пошукові системи. Для цього буде потрібно лише клікнути на супроводжуючу кожен такий меседж іконку у вигляді лупи. З’явилися на екрані результати пошуку дозволять користувачам оперативно соориентироваться в ситуації.

Приклад ефективності зазначеної опції – швидка перевірка інформації про наявність у відправника якогось надефективного ліки від COVID-19. Після кліка на лупу на екрані пристрою з’являться актуальні з порушеної в повідомленні темі новини.

Нагадаємо, що спроби керівництва Facebook всіляко захищати Коронавірусну теорію шляхом блокування неугодних повідомлень робляться з дня виникнення т.з. «Пандемії». З миттєвим зникненням доступу до новин, автори яких дозволяють собі засумніватися в істеричних заявах влади на цей рахунок, неодноразово стикався і автор цих рядків. Однак до блокування в WhatsApp справа поки не доходила через існуючий в месенджерах наскрізного шифрування.

До України фейсбучні цензори поки не дісталися. Майстерності підопічних Цукербурга вистачило лише для цензури абонентів WhatsApp на території США, Мексики, Бразилії, Іспанії, Великобританії, Італії та Ірландії. Про терміни появи «глушилки» в інших регіонах планети розробники поки мовчать.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.