“Монобанк” почав блокувати навіть дрібні грошові перекази: без пояснення причин

Один з найбільш “молодих” банків України “монобанк”, який вже встиг завоювати популярність і прочтно влаштуватися серед банківських установ потрапив в неприємну ситуацію. Не так давно в “монобанк” стався прикрий інцидент. У банку заморозили переклад дрібної суми грошей одного з клієнтів.

Неприємна ситуація сталася з головою Асоціації постачальників торговельних мереж Олексієм Дорошенко. Він зазначив, що його брат перевів на рахунок грошову суму в сто п’ятдесят гривень, які банк заморозив. Однак в банку про замороження коштів ніхто не повідомив. Єдине, що змусило запідозрити проблему, це те, що обидві сторони знали про те, що переказ грошей стався. В результаті для того, щоб гроші таки надійшли на рахунок потрібно було відправити податкову декларацію брата Олексія в банк.

Сам Дорошенко зазначає, що в принципі банк надійшов в рамках закону, однак сума для того, щоб вимагати декларацію не так вже й велика, щоб викликати підозри. Він вказав на інший недолік банку, а саме те, що ніхто не повідомив про блокування коштів. Він додав, що це якраз той випадок, коли закони, а в даному випадку нормативні акти про посилення фінансового моніторингу стосуються не тих, по кому повинні були вдарити. Дорошенко підкреслив, що найчастіше це законодавство поширюється не на шахраїв, які незаконно виводять кошти за допомогою різних махінацій, а на простих українців. Це не виняток, а в більшій мірі закономірність в нашій країні, підсумував Дорошенко.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.