Apple придбала стартап, який може перетворити iPhone в платіжний термінал

Технологія, яку розробив стартап, дозволяє використовувати смартфон з NFC для прийому платежів з іншого смартфона або кредитної картки

Як повідомляє Bloomberg, компанія Apple купила стартап з технологією, яка може перетворити iPhone в мобільний платіжний термінал. Компанія Mobeewave, що базується в Монреалі (Канада), створила технологію, що дозволяє користувачам підключати смартфон або кредитну карту до іншого смартфону для прийому платежів. Для цього необхідно лише одна умова – наявність NFC, яким оснащені всі смартфони Apple, починаючи з моделі iPhone 6.

Сервіс Apple Pay дозволяє власникам iPhone здійснювати безконтактну оплату в магазинах. Проте впровадження технології Mobeewave дозволить будь-якому власникові iPhone приймати платежі без додаткового обладнання (терміналу). За інформацією американського видання, Apple заплатила близько 100 млн доларів за канадський стартап, який повністю збереже свою команду в складі купертіновского гіганта. Ні Apple, ні Mobeewave угоду не прокоментували.

Також повідомляється, що одним з інвесторів Mobeewave є компанія Samsung, яка в минулому році уклала партнерську угоду в рамках пілотного проекту. У поточному році Apple вже придбала кілька стартапів, в числі яких – популярне погодне додаток Dark Sky. З 1 серпня компанія припинила розробку Android-версії програми і має намір інтегрувати його функції в власний додаток погоди на iOS 14. У травні Apple підтвердила придбання компанії NextVR, яка спеціалізується на проведенні трансляцій у віртуальній реальності.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.