Vodafone і Kyivstar зможуть переносити абонента в мережі один одного

Оператори мобільного зв’язку Kyivstar та Vodafone, що входять в так звану “велику трійку” українських операторів, розповіли, як будуть переносити номери абонентів в мережі, між собою.

Два найбільші мобільні оператори порахували, що через подібну можливість підвищиться кількість шахрайських випадків. В кінці попереднього місяця в ході засідання Нацкомісії, яка відповідає за регуляцію зв’язку та інформатизацію, були обговорені заходи щодо змін в перенесенні номерів абонентів.

У даних мобільних операторів тепер з’являться повноваження визначати законність приналежності абоненту номера, який збираються перенести в мережу іншого оператора. Кожен абонент, який бажає поміняти постачальника послуг мобільного зв’язку, повинен перевірятися за допомогою звичайного SMS-пароля. В цьому випадку попереднього оператора мобільного зв’язку, що обслуговує даний мобільний номер, виключають з ланцюга визначення володаря номера.

За словами директора регуляторного забезпечення Kyivstar, Олександра Когута, через це спрощення підвищаться ризики для абонентів, які в разі шахрайства не зможуть отримати назад номер в свою власність, а також не зможуть отримати компенсацію грошових коштів з рахунку, прив’язаного до даного номеру. При цьому оператори мобільного зв’язку також схильні до ризиків, оскільки їм тепер не вдасться адекватно верифікувати абонента і дізнатися, чи дійсно це він переносить номер, або ж їм намагається заволодіти шахрай. Держава в даному випадку також ризикує, оскільки через дану можливості може зрости кількість випадків шахрайства, пов’язаного з доступом до додатків для банкінгу абонентів і до їх акаунтів в соцмережах.

Джерело

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.