Популярну соціальну мережу TikTok хочуть заборонити

Дональд Трамп заявив про готовність заборонити популярний сервіс TikTok в США. Заявлена ​​причина – підозра додатки в крадіжці персональних даних користувачів. При цьому незалежні експерти пов’язують гнів американського лідера з провальними результатами п’ятничних переговорів між забажав придбати сервіс корпорацією Microsoft і власником додатка в особі китайської компанії ByteDance.

Результатом п’ятничних консультацій стало рішення «продовжити домовлятися далі», а вже в суботу глава Білого дому попередив про можливість заборони додатки в США. Прямий зв’язок між цими подіями очевидна, про що не забули заявити оглядачі чи не всіх світових ЗМІ.

Суть розбіжностей між компаніями Microsoft і ByteDance – бажання останньої отримати за своє дітище понад $ 50 млрд і зберегти за собою частину акцій активу, що продається. Американський інтернет-гігант вважає такі вимоги неприйнятними. Підключити до переговорів президента-бізнесмена для корпорації, капіталізація якої перевищує $ 946 млрд, було, як кажуть в народі, «справою техніки».

Інтерес американців до «ТікТоку» обумовлений не тільки згаданої раніше шпигунської складової, а й великої користувальницької базою сервісу в США (80 млн активних абонентів). Заради можливості контролювати таку кількість людей погорів на Сноуденом гегемон, за словами експертів, піде на все.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.