Краще WhatsApp: запущений месенджер, який працює без інтернету

Найбільш великим і відомим у світі сервісом для спілкування є WhatsApp, а використовують його на постійній щоденній основі більш ніж 2 млрд людей, тобто фактично кожен четвертий житель Землі активно використовує дане програмне забезпечення для спілкування, знаходячи його найкращим серед усіх існуючих на ринку рішень. У цього месенджера є безліч різних конкурентів, а найпопулярнішими і відомими серед всіх таких є Telegram, Viber, Skype, WeChat, Signal, Shapchat і багато інших. Втім, всі вони містять в собі один головний недолік: використовувати їх можна виключно за наявності доступу до глобальної мережі, що в деяких випадках не дозволяє їх використовувати.

Так, наприклад, під час перебування в інших регіонах світу роумінг варто неймовірно дорого, в зв’язку з чим користуватися мобільним інтернетом виявиться дуже і дуже накладно. На щастя, ситуація поступово змінюється на краще, а дійшла справа до того, що Google запустила новий месенджер, головна перевага якого полягає в тому, що він працює без інтернету. Звучить неймовірно, але це насправді саме так, а стало це можливим завдяки тому, що «пошуковий гігант» створив таку технологію передачі даних, як RCS. Це свого роду сучасна заміна SMS, яка не має ніяких обмежень на кількість символів в повідомленні, а доставка такого роду «електронних листів» займає лічені секунди.

Більш того, повідомлення типу RCS підтримують звіт про доставку, завдяки чому можна легко і просто дізнатися, чи отримав співрозмовник повідомлення, а також з’ясувати, прочитав він його вже або поки що ще немає. Щоб використовувати новий протокол передачі даних він повинен підтримуватися оператором зв’язку. В даний час підтримкою такої сучасної технології від Google можуть похвалитися близько п’яти десятків операторів з США, Європи та ряду інших країн світу, але вже в найближчі п’ять років «пошуковий гігант» хоче домогтися того, щоб абсолютно кожен оператор в світі підтримував таку технологію. Використовувати її всі бажаючі можуть вже зараз, причому WhatsApp і інші сервіси для спілкування гарантовано не зможуть запропонувати користувачам нічого подібного і близько.

Щоб відправляти нові безкоштовні повідомлення, за які зовсім не стягуються гроші, причому з будь-якою кількістю слів всередині, досить встановити з магазину Google Play додаток під назвою Android Messages, після чого, слідом за цим, в настройках активувати підтримку протоколу передачі даних RCS. Слідом за тим, як це виявиться зроблено, можна буде відправляти безкоштовні повідомлення нового покоління, роблячи це без підключення до інтернету. Якщо раптом підтримки такої технології в мережі якогось оператора зв’язку ще немає, це не дуже страшно, тому що відправляти такого роду повідомлення також можливо і через інтернет, в тому числі через Wi-Fi, причому робити додаткову настройку при цьому не потрібно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.