Паспортний контроль в аеропорту «Бориспіль» тепер можна пройти за допомогою програми «Дія»

Як повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, в аеропорту «Бориспіль» тепер можна використовувати електронні паспорти з програми «Дія». Правда, тільки для внутрішніх авіарейсів.

«З сьогоднішнього дня в аеропорту« Бориспіль »мандрівники можуть пред’являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток« Дія »замість звичайного. Відповідні зміни в технологічні інструкції аеропорту затвердила Державна авіаційна служба України »- уточнив міністр.

Після прибуття в аеропорт пасажиру необхідно відкрити програму «Дія» та показати екран смартфона на пункті контролю авіабезпеки для зчитування QR-коду. Після цього пасажиру дозволено здійснити політ.

Також Владислав Криклій додав, що незабаром така ж можливість з’явиться в аеропортах і деяких інших великих міст України, включаючи Одесу, Львів та Херсон. Планується впровадити таку опцію вже до кінця нинішнього тижня.

«Опція стосується тільки внутрішніх рейсів і особливо актуальна зараз, в період карантину», – підсумував міністр інфраструктури.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.