Новому конкуренту WhatsApp не потрібен інтернет для роботи

Поки що WhatsApp, незважаючи на всі його об’єктивні недоліки, є лідером на ринку сервісів для листування і використовується на постійній основі більш ніж двома мільярдами людей. З усіма конкурентами WhatsApp об’єднує одна проблема, яка іноді дуже гостро стоїть для багатьох користувачів – необхідність постійного підключення до інтернету.

Зараз у WhatsApp і інших месенджерів з’явився безпрецедентний конкурент, який в змозі виправити їх головну помилку – необхідність підключення до інтернету під час використання. Його випустила компанія Google, що говорить, в першу чергу, про амбіційність проекту і гарантії майбутньої підтримки.

 

Компанії вдалося створити подібний сервіс завдяки використанню нового протоколу RCS, який підтримують вже понад півсотні операторів (в більшості своїй вони базуються в США і Європі). Протокол є розробкою компанії Google і покликаний замінити SMS, при цьому додавши деяку функціональність начебто можливості подивитися, відправлено чи повідомлення і прочитано воно співрозмовником. Ну і, природно, головна перевага над SMS – за використання RCS-повідомлень не потрібно платити.

Головне питання – а як користуватися RCS-повідомленнями? Для початку вам і вашому співрозмовнику потрібно використовувати послуги оператора, який підтримує даний протокол (а в найближчому майбутньому він стане набагато більш популярним). Якщо ця умова дотримана, потрібно завантажити на ваші смартфони мобільний додаток Android Messages і в настройках активувати можливість відправки повідомлень через даний протокол. Після цього, навіть в разі відсутності інтернету, ви зможете листуватися зі своїм співрозмовником. Експерти прогнозують, що в найближчі п’ять років цей протокол зможе повністю витіснити SMS, і причини цього абсолютно зрозумілі.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.