Чому варто подумати, бути клієнтом монобанк чи ні

Хоча НБУ видало указ про те, що переклади понад 5000 гривень повинні підлягати перевірці у разі відсутності ідентифікації клієнтів, деякі фінансові установи сприйняли цей указ дуже по-своєрідному.

Подробиці
Як тільки в нашому місті з’явилася можливість оформити картку монобанк і я про це дізнався – тут же подав заявку в додатку і відправився оформляти заповітну карту.

Симпатична дівчина прийняла «повний пакет» документів, які вимагають більшість інших банків і забувши мене сфотографувати випустила з приміщення вже щасливим користувачем самого інноваційного банку без відділень.

Я розраховував отримати кредитний ліміт і використовувати нову “кредитку” замість аналогічного продукту ПриватБанку. Але вже на цьому етапі мене чекало розчарування – кредитний ліміт мені не надали. Гаразд, минув час і я почав використовувати її як дебетову карту. Як виявилося, це була моя фатальна помилка.

Кілька продажів на OLX, а також досить безвинні надходження на карту не віщували біди. Але минулого місяця на карту надійшов платіж в розмірі 7000 гривень. Хоча правильніше сказати – не надійшов, так як від відправника гроші “пішли”, а мені на карту так і “не впали”. У додатку вони “засвітилися”, але при цьому дана сума позначалася як заблокована.

Для з’ясування в чому суть проблеми звичайно-ж звернувся в підтримку. Там сказали чекати лист з роз’ясненнями та ось тут починається найцікавіше.

У листі заявили, що мені приходять кошти (хто б міг подумати) і потрібно дати документальне підтвердження їх походження. Я відразу ж відправив їм боргову розписку, за якою мені і видали в борг згадані вище 7000 гривень. Але виявилося, що цього мало. Далі фінмоніторинг банку зажадав документи, що підтверджують обгрунтованість всіх операцій, які проводилися за весь період володіння мною картою. Тобто я повинен був згадати і підтвердити документально надходження коштів, проведені з зими минулого року! Наприклад я вказав що продавав деякі товари на OLX, на що банк зажадав ось що:

Для себе я висновки зробив, а вихід із ситуації все ж виявився простішим ніж пропонував фінмоніторинг банку – заява на повернення коштів відправнику і блокування карти. Так що якщо ви хочете користуватися самим інноваційним банком, то приготуйтеся до того, що ваші кошти будуть під пильним наглядом його співробітників незалежно від того, є у них приписи з цього приводу, чи ні.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.