З’явився конкурент WhatsApp, якому для роботи не потрібен інтернет

Конкурент популярного месенджера WhatsApp, повинен значно перевершити його в функціональності і зручності.

Подробиці

Причина такої впевненості криється в тому, що компанія Google, яка і виступила розробником нового месенджера, додала можливість використовувати його взагалі без підключення до інтернету, що звучить дійсно дуже круто, оскільки користувачам більше не потрібно буде використовувати дорогий трафік в роумінгу для спілкування з близькими. Зрозуміло, за використання самого месенджера не доведеться платити.

Це стало можливим завдяки новому протоколу, розробленого компанією Google, який називається “RCS”, що розшифровується, як “Rich Communication Services”, і покликаний замінити звичайні SMS-повідомлення. Тут головне, щоб оператори мобільного зв’язку по всьому світу впровадили цей стандарт, щоб у обох співрозмовників була можливість відправити і отримати повідомлення, використовуючи цей протокол. На даний момент вже більше 30 операторів мобільного зв’язку по всьому світу підтримують його, і незабаром очікується поява подібного рішення і у українських операторів. Також цікаво те, що у даної технології немає обмежень на розмір повідомлень, а також є звітність про доставку та прочитання, як в звичайних месенджерах, тобто ви зможете побачити, коли ваш співрозмовник отримав і прочитав повідомлення.

Для того, щоб отримати можливість використовувати даний месенджер, який не потребує обов’язкового підключення до інтернету, потрібно завантажити мобільний додаток Android Messages з магазину додатків Google Play, після чого в настройках потрібно включити той самий протокол RCS, і якщо ваш оператор його підтримує, ви зможете спокійно відправляти повідомлення, навіть не будучи підключеними до інтернету. На даний момент нічого подібного немає ні в одному з популярних месенджерів на зразок WhatsApp, Viber або Telegram, тому даний фактор може стати ключовим у зростанні популярності мессенджера.

На даний момент Android Messages доступні тільки для Android-пристроїв, і поки невідомо, чи буде додаток випущено під iOS, але якщо цього не станеться, незрозуміло, як далі відбуватиметься розвиток даного протоколу, якщо така велика частина потенційної аудиторії буде відразу відрізана.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.