WhatsApp на деяких Android і iOS з 1-го числа перестане працювати

Нехай такі сервіси, як Viber, Telegram і WeChat поступово і набирають популярність по всій земній кулі, проте абсолютним рекордсменом за кількістю користувачів є WhatsApp, користуються яким щомісяця понад 2 млрд людей. Даний сервіс є настільки популярним і відомим, що всі ці люди з його допомогою спілкуються один з одним, а це, на секундочку, більш ніж 1/4 від всього населення Землі. Розробники постійно розширюють функціональні можливості свого мессенджера, роблячи все заради того, щоб якомога більше коло людей знаходили його корисним і зручним для вирішення всіх своїх завдань, які так чи інакше пов’язані зі спілкуванням. Проте, іноді творці цього ПО йдуть на такі кроки, які можуть засмутити дуже багатьох, так як вони позбавляють мільйони людей доступу до сучасного зв’язку.

За допомогою такого месенджера, як WhatsApp, можна відправляти текстові повідомлення, пересилати медіафайли, ділитися місцем розташування, дзвонити по аудіозв’язку, здійснювати відеодзвінки, брати участь в групових чатах, а також, крім того, здійснювати цілу масу інших дій, причому перелік таких з кожним місяцем розширюється . Так, наприклад, буквально кілька тижнів тому в даний сервіс впровадили підтримку групових відеодзвінків, щоб він міг хоча б частково конкурувати з такими потужним і популярним суперником, як Zoom. Проте, з 1 лютого 2020 року доступу до даного ПЗ втратили всі власники смартфонів на базі Android 2.3.7 і iOS 8, а також будь-яких старіших ОС. Якщо на мобільний пристрій встановлена ​​застаріла платформа, він просто не зможе підключатися до серверів месенджера.

Творці цього сервісу не просто так відмовляються від підтримки застарілих операційних систем. За їх словами, в глобальній мережі міститься купа інформації про ті чи інші загальнодоступних вразливості в старих платформах. Використовуючи такі дані хакери можуть без труднощів проникнути в будь-чию смартфон, після чого отримати доступ до його листуванні в WhatsApp. Саме тому, щоб убезпечити користувачів, розробники постійно відмовляються від підтримки старих застарілих операційних систем. Як з’ясувало видання china-review.com.ua/, вже починаючи з 1-го лютого 2021 року, тобто буквально через півроку, користуватися цим сервісом стане неможливо якимось чином на будь-яких моделях мобільних пристроїв, що працюють під управлінням Android 4.0.3 і iOS 9, і це, звичайно, гарантовано засмутить дуже багатьох.

За попередніми даними, понад 300 млн осіб через такого нововведення можуть залишитися без доступу до WhatsApp. Саме тому вкрай важливо встигнути оновити операційну систему до мінімальної підходящої, або, якщо зробити це не представляється можливим, варто задуматися про покупку нового мобільного пристрою. Мінімальними версіями ОС для запуску цього сервісу вже з початку 2021 року стануть такі популярні і відомі, як Android 5.0 Lollipop і iOS 10, тоді як на будь-яких старіших працювати він жодним чином просто не зможе, і це обов’язково потрібно враховувати. Якщо не встигнути перенести переписку зі старого телефону на новий до вступу таких нововведень в силу, потім зробити це виявиться практично неможливо, так як доведеться використовувати сторонні інструменти, причому вони є платними і не досить коректно працюють.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.