Google випустила реального «вбивцю» WhatsApp

У меседжер WhatsApp, яким користуються на постійній основі понад 2 млрд людей, неймовірно багато різних конкурентів. До числа таких можна віднести Telegram, Skype, Viber, WeChat, Signal і багато інших засобів для спілкування, однак всі вони містять в собі недолік – необхідність підключення до глобальної мережі для роботи. Якщо раптом підключення до такої мережі не буде, працювати нічого повноцінно коректно не зможе, що, звичайно, не найкращим чином позначається на зручності використання, особливо під час поїздок по світу, коли один мегабайт інтернет-трафіку можна коштувати вкрай багато. Втім, тепер все це більше не проблема, так як Google запустила реального «вбивцю» всіх цих сервісів, а працює він без підключення до інтернету, в тому числі в рамках роумінгу.

За рахунок того, що дане програмне забезпечення повноцінно коректно працює без підключення до інтернету, їм дуже легко і просто користуватися навіть в таких місцях, де глобальна мережа недоступна. Все це стало можливим завдяки тому, що Google запустила технологію під назвою Rich Communication Services (RCS), а є вона вкрай перспективною за сукупністю якостей. Це сучасна заміна SMS, дозволяє яка легко і просто відправляти текстові повідомлення будь-якої тривалості. Вони будуть не тільки моментально доставлятися співрозмовникам, але ще і дозволяють передавати будь-які обсяги даних миттєво, роблячи це абсолютно безкоштовно. Платити за такі послуги оператору зв’язку не потрібно, так як вони надаються без будь-якої плати.

Вигода від надання таких можливостей безкоштовно для оператора зв’язку в тому, що шляхом реалізації підтримки такої технології він забезпечує собі тим самим значну конкурентну перевагу, за рахунок якого стане можливим легко і просто залучати нових клієнтів, а нові клієнти – це завжди потенційне джерело заробітку. Крім всіх раніше перерахованих переваг, повідомлення RCS мають ще один величезний плюс, підтримуючи звіт про доставку і про прочитання. Як тільки співрозмовник прочитає повідомлення, воно змінить статус на «Прочитано», завдяки чому можна буде переконатися в тому, що інша людина його прочитав. На жаль, наскрізним шифруванням повідомлення такого роду не захищаються, проте в цьому плані вони нічим не відрізняються від SMS, які також ніхто не захищає так само.

Підтримка нової технології передачі даних, сучасної заміни SMS, вже реалізована у багатьох операторів зв’язку, а до кінця 2022 року компанія Google розраховує на те, що понад 80% від усіх операторів зв’язку в світі її впровадять на рівні своєї інфраструктури. Щоб уже зараз почати використовувати «вбивцю» WhatsApp і інших месенджерів, необхідно встановити на мобільний додаток Android Messages, після чого, слідом за цим, в настройках активувати підтримку такого протоколу передачі даних. Само собою, що він повинен підтримуватися не тільки у відправника, але ще і в одержувача повідомлення. У разі необхідності, працювати новий протокол може і через інтернет, тому вже зараз відправляти повідомлення нового формату можуть абсолютно всі, незалежно від рівня технологічності використовуваного оператора мобільного зв’язку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.