Дані мільйонів користувачів Telegram потрапили у відкритий доступ

База з даними декількох мільйонів абонентів «телеграм» пішла на «темну сторону». Кожен третій «витекли» в даркнет аккаунт має російське походження. Про «зливі» стало відомо завдяки публікації kod.ru.

Подробиці
Адміністрація месенджера не стала заперечувати факт витоку. За словами «балакучих голів» сервісу, обсяг викладеної невідомими супостатами бази наближається до 900 МБ. У числі тих, що пішли «на темну сторону» ідентифікаторів – номери телефонів.

Спікери «телеграм» не бачать в цьому нічого незвичайного, оскільки вказівка ​​персональних даних є необхідною умовою реєстрації.

– Номер телефону основний ідентифікатор абонента в нашому мессенджере, – пояснили співробітники «дітища» Дурова.

За запевненнями представників месенджера, левова частка вкинуті в даркнет записів вже застаріла. Частку втратили актуальність даних в компанії оцінюють в 60-84%.

– Вжиті нами в 2019-м поліпшення дозволяють приховувати номери абонентів від сторонніх, – нагадали «балакучі голови» сервісу.

Представники месенджера закликали не перебільшувати наслідки зливу бази даних, оскільки гарантувати відсутність такого роду витоків не може ні один сервіс, що надає абонентам можливість спілкування з співрозмовниками з телефонної книги.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.