Android-користувачів здивували кількістю смартфонів і планшетів з iOS 13

Напередодні традиційної конференції WWDC 2020 року, яка пройде 22.06 о 20:00 за київським часом, на офіційному порталі американського IT-гіганта Apple були опубліковані цікаві статистичні дані. Звіт розкриває подробиці в частині загальної кількості установок iOS 13.

Подробиці
Ця інформація особливо цікава з урахуванням того, що на сьогоднішньому заході очікується перше офіційне знайомство фанатів бренду з iOS 14. Тобто, судячи з підсумків розгортки 13-версії, ми зможемо зрозуміти наскільки важлива користувачам 14-версія.

Як стверджують в самій кампанії, зі швидкістю поширення мобільного «осі» Apple не може зрівнятися жодна система з числа конкурентів. Цифри стосовно цього і справді вражають: на апарати Apple, випущені в період з 2015-го по 2019 рік, iOS 13 встановлена ​​на 92%. У свою чергу, iOS 12 все ще стоїть на 7% смартфонів і планшетів Apple. Частка, що припадає на більш ранні версії iOS. Розглядаючи всі пристрої бренду, незалежно від дати випуску, то тут показник також заслуговує на увагу – на 81% гаджетів встановлена ​​iOS 13.

Щоб не здаватися голослівними, в частині добре скоординованої доставки оновлень, представимо вам аналогічну статистику прямого конкурента – OS Android. Мобільна система від Google версії 4.1 і вище встановлена ​​на 99,8% смартфонів. Android 6.0, і більш старші версії, стоять на апаратах 84,9% користувачів. І найцікавіше, операційка Android 10 встановлена ​​лише на 8,2% від загального числа Android-пристроїв.

Що стосується iPadOS, то тут з відправкою оновлень в компанії Apple також все відмінно. 93% планшетів, випущених в останні чотири роки, працюють на останній, 13-версії. 5% юзают iOS 12. Незрозуміло навіщо, але 1% користувачів все ще залишаються на більш ранніх версіях.
Ну і наостанок, хотілося б озвучити радісну новину для всіх власників iPhone або iPad, у яких встановлена ​​сьогодні iOS 13 – всі смартфони з цією версією будуть оновлені до iOS 14! Ось тільки встановити її потрібно буде не раніше майбутньої осені, коли операційка буде максимально стабільною.
Список всіх пристроїв Apple, які отримають iOS 14:

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.