У WhatsApp з’явилася можливість читати чужі листування

Використання месенджерів має включати в себе не тільки зручність, але і безпеку особистих даних. На жаль, в WhatsApp з цим останнім часом деякі проблеми. Керівництво компанії ніяк не реагує на витік особистих даних користувачів, які трапляються регулярно. Більш того, тепер в даному месенджері користувачі можуть переглянути чужі листування. Весь абсурд в тому, що це не дурна помилка, а навмисний крок.

Подробиці
Керівництво цього додатка не вважає проблемою те, що сторонні люди можуть прочитати вашу переписку і в компанії не будуть це виправляти. Досить давно в месенджері є функція під назвою “Прямий зв’язок”. Її суть в можливості написати людині, якого немає у вашій контактній книзі. Ця фішка буде зручною в тому випадку, якщо вам потрібно написати комусь незнайомому або на підтримку певного сервісу. Завдяки цій функції і з’явилася можливість читати чужі листування, причому вони запросто індексуються Google.

ТАК, ВИ ПРАВИЛЬНО ЗРОЗУМІЛИ – WHATSAPP ДОЗВОЛЯЄ ІНДЕКСУВАТИ КОНФІДЕНЦІЙНІ ДАНІ КОРИСТУВАЧІВ.

Для того, щоб прочитати чужі повідомлення, потрібно ввести в адресному рядку “https://wa.me/”, після чого ввести номер телефону користувача. Після цього ви побачите повідомлення, які відправляв цей користувач. Таким чином можна знайти дані більше 300 000 користувачів, і їх кількість буде постійно зростати. Швидше за все, в майбутньому проиндексируется дані всіх користувачів.

Керівництво WhatsApp повідомило, що в тому випадку, якщо користувачеві не хочеться, щоб його листування індексувалася пошуковими системами, йому треба заблокувати користувача, після чого листування не буде з’являтися у видачі пошукових систем.

Головна проблема полягає в тому, що звичайним користувачам про це взагалі ніяк не повідомили. Розголосу ця тема була віддана, завдяки експертам з безпеки і кінцеве довіру до месенджер кілька підірвано, оскільки якщо подібна ситуація сталася раз, вже стало зрозуміло, яке у керівництва ставлення до особистих даних користувачів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.