Google запустила аналог WhatsApp, що працює без інтернету

Месенджер WhatsApp користується колосальною популярністю і популярністю по всій земній кулі, а використовують його на постійній щоденній основі більш ніж 2 млрд людей, всі з яких представляють із себе постійну аудиторію даного сервісу. Це програмне забезпечення за рахунок великої кількості своїх функціональних можливостей дозволяє здійснювати голосові дзвінки, відправляти текстові повідомлення, створюватися по відеозв’язку, брати участь в групових чатах, ділитися місцем розташування, пересилати медіафайли, а також здійснювати масу інших дій, за що мільйони людей його і люблять. Втім, тепер у цього сервісу є аналог, а запустила такий компанія Google. Нехай поки що його можливості набагато менше, проте він працює без інтернету, і це найголовніше.

Кожен користувач нового сервісу, який захоче його використовувати, зможе легко і просто робити це без підключення до інтернет, причому мова йде як про мобільному, так і про такий, доступ до якого надається через мережу Wi-Fi. Новітнє програмне забезпечення працює за рахунок технології під назвою Rich Communication Services (RCS), а являє вона собою сучасну заміну SMS, яка здатна запропонувати користувачам цілу масу різних особливостей. В рамках даного протоколу передачі даних всі дані не тільки передаються миттєво без будь-якої затримки, але ще і немає ліміту на чисто повідомлень, що відправляються, завдяки чому можна пересилати повідомлення будь-якої довжини, не відчуваючи при цьому абсолютно ніяких складнощів і труднощів, а це звичайно ж величезний плюс.

Крім того, такого роду повідомлення типу RCS підтримують звіт про доставку, що дозволяє відразу ж побачити, доставлено повідомлення адресату, або ж ні. Також можна дізнатися, чи прочитав його співрозмовник, що може бути зручно в багатьох випадках і ситуаціях. Месенджер WhatsApp все це звичайно ж також може запропонувати, проте він працює виключно за наявності інтернету, а якщо такого раптом не буде, працювати нічого не зможе. У випадку з новим месенджером Google все інакше, тому що він може працювати не тільки через глобальну мережу, але ще і через стандарт Rich Communication Services, який «пошуковий гігант» створив в якості заміни SMS. Звичайно, підтримка такого повинна бути реалізована на рівні оператора, і зараз її вже можуть запропонувати понад 30 операторів зв’язку в США, Європі і в багатьох інших регіонах світу.

Щоб почати використовувати новий месенджер, причому без будь-якої плати, досить оновити через магазину Google Play додаток під назвою Android Messages, а потім, відразу після цього, необхідно запустити це програмне забезпечення і зайти в налаштування, де слід включити настройку, що відповідає за RCS . Само собою, що при використанні такого стандарту зв’язку він також повинен підтримуватися оператором зв’язку співрозмовника. Як сподівається американська корпорація, в найближчі п’ять років всі оператори зв’язку в усьому світі впровадять підтримку такого протоколу передачі даних в свою інфраструктуру. Чи справді це трапиться – невідомо, однак ніякої плати стягувати вони за це гарантовано не стануть, надаючи доступ до такого роду повідомлення абсолютно безкоштовно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.