Прошивка MIUI 12 розчарувала користувачів Xiaomi і Redmi

Зовсім недавно, у другій половині травня 2020 року, відбувся реліз бета-версії прошивки MIUI 12 для смартфонів Xiaomi і Redmi, а можливість її встановити отримали користувачі безлічі різних електронних пристроїв з самих різних цінових категорій. Тоді ж розробники заявили, що якщо в процесі тестування нової операційної системи не виявиться виявлено будь-яких значних неполадок, випустити її планується до кінця червня. Проте, судячи з усього, все-таки виявили, причому їх виявилося набагато більше, ніж очікувалося. Як стало відомо, користувачі по всьому інтернету скаржаться на різні неполадки в роботі мобільних пристроїв, оновлених до нової версії операційної системи. Вона, до речі, може бути заснована на Android 9 або Android 10, в залежності від моделі телефону.

Згідно відгуками користувачів на форумі Reddit, прошивка MIUI 12 для мобільних пристроїв від компаній Xiaomi і Redmi, нехай вона поки що і доступна у вигляді бета-версії, містить в собі неймовірно багато проблем. Головні неполадки всього дві, але вони дуже сильно псують враження від використання будь-яких телефонів. Так, власники смартфонів скаржаться на вкрай малий час автономної роботи після установки оновлення до нової ОС, а ще, крім того, на низьку швидкість роботи, причому як самої операційної системи, так і різні встановлених на неї додатків. Неполадки виникають несподівано, і вони вкрай сильно можуть зіпсувати життя будь-якої людини, тому що в одну ніч телефон може розрядитися вночі не більше ніж на 5%, а в іншу він повністю розрядиться на 100% і вимкнеться.

 

Таке непередбачене поведінка створює безліч проблем для всіх власників смартфонів, тому багато, хто спробували MIUI 12, до жаху їй розчарувалися і вирішили відкотитися на стабільну MIUI 11, де подібних неполадок немає. Також багато хто переконує, що навіть в звичайний час, коли неполадки в роботі нової ОС не виникають, вони працює на всіх моделях телефонів відчутно повільніше, ніж стара прошивка. При цьому різниця в швидкодії, судячи з проведеним тестам, є вкрай великий, а помітити її можна в процесі повсякденного використання. Зазвичай це виражається в більш тривалому запуску всіх додатків, а також в затримці при виконанні анімацій. Через це створюється відчуття, що навіть топові моделі телефонів, на кшталт Redmi K30 Pro і Mi 10 Pro, пригальмовують.

Все це означає, що прошивка MIUI 12 зараз є дуже нестабільною, тому, найімовірніше, її реліз відкладуть до липня або навіть до серпня, щоб виправити всі недоліки. Втім, що найцікавіше, деякі власники смартфонів Xiaomi і Redmi запевняють, що на їхніх мобільних пристроях нова операційна система працює швидко і стабільно, навіть не дивлячись на свій статус тестової збірки. Швидше за все, неполадки в роботі прошивки виникають після поновлення до неї з MIUI 11, а якщо встановити її з чистого аркуша з повним скиданням всіх налаштувань і форматуванням накопичувача, то, в свою чергу, неполадок буде набагато менше, або ж їх так і зовсім не виявиться взагалі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.