Lifecell за зниження тарифів, інші оператори – проти

Зараз оператори, що входять в так звану “велику трійку”, зійшлися в перестрілці. Тут проблема в тому, що один з операторів, Lifecell, за те, щоб знизити тарифи, а два інших оператора, які входять в “велику трійку” – Vodafone і Kyivstar, виступили проти.

Подробиці
Варто відзначити те, що в даній ситуації не обійшлося без Міністерства юстиції України та АСС. Представники даної палати виступили зі зверненням до українського Мін’юсту, в якому попросили перенести процес реєстрації рішення про зниження тарифів інтерконекту, яке було прийнято ще в кінці попереднього місяця. Дане рішення, нагадаю, після реєстрації вступить в силу з початку 2021-го року, а за його підсумками междуоператорскіе взаємні розрахунки скоротяться з 20 до 8 копійок за хвилину розмови.

НКРЗІ вважає, що абонентам не треба думати, до якого оператора належать номери, на які вони здійснюють виклики. Зараз така ситуація викликана тим, що в більшості випадків абоненти виявляються “замкнутими” в рамках домашньої мережі номерів. В першу чергу це сталося через надання абонентам безкоштовних дзвінків на номери тієї ж мережі і лімітування викликів на номери конкурентів.


Lifecell зустрів це позитивно, а Kyivstar з Vodafone – навпаки, виступили категорично проти. Дане рішення буде діяти вже в наступному році, якщо його зареєструють, але до цього ще треба дійти. Зараз в Мін’юст України було відправлено лист від Американської торгової палати, в якому представництво цієї палати попросило відстрочити ухвалення даного рішення. Це було зроблено через те, що, як запевняє АСС, що деталі проекту не були відомі до прийняття, через що не було публічного обговорення.

Даний лист було зустрінуте критикою від Lifecell. Представники оператора стверджують, що даний лист – це лише перелік побоювань деяких членів цієї палати, але не більше. У Lifecell вважають, що зниження тарифів піде ринку телекомунікаційних послуг виключно на користь.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.