PrivatBank або Monobank: яку кредитну карту вибрати

В Україні є безліч банків, з яких, безумовно, найпопулярнішим є PrivatBank, чиї послуги використовують більшість громадян України. Іншим популярним банком, який в останні роки стрімко набирає обертів, є Monobank. Варто розібратися, який банк все-таки краще, і чиї послуги варто використовувати.

Наскільки швидко можна отримати карту Mono і Privat? Для отримання картки ПриватБанку треба всього-лише дійти з паспортом і ID-кодом до найближчого відділення і там буквально за лічені хвилини оформити карту. У ситуації з Monobank все інакше – не сказати, що складніше, але по-іншому. Спочатку потрібно завантажити мобільний додаток, оскільки Monobank позиціонується, як “Банк в твоєму кишені”, після чого завантажити в додаток скани всіх документів. Після цього можна або прийти в пункт видачі і отримати карту, або замовити кур’єрську доставку. В цьому плані PrivatBank надає послуги швидше, тому перший бал йде йому.

Вартість обслуговування у банків однакова – за нього не треба платити взагалі. І у того, і в іншого є рішення з іменними картками, випуск яких коштує 150 гривень, а також інші, більш ексклюзивні рішення, тому тут паритет.

А ось в плані пільгового періоду Monobank виграє – у нього він становить 62 днів проти 55 днів у Privat’а. Всі гроші, витрачені в рахунок кредитних коштів в Privat’е, потрібно повернути до 25 числа (в залежності від місяця), в Mono – просто до кінця місяця. Поки що у кожного банку по балу.


З поповненням все досить цікаво – PrivatBank має явну перевагу в плані кількості терміналів – вони буквально на кожному кроці, через що їх можна швидко знайти в разі потреби. У Mono в цьому плані все трохи складніше – вам або доведеться шукати термінали iBox, ТАСкомбанк або Universal Bank, або скористатися терміналами інших банків, заплативши при цьому комісію 0.5%. При цьому перекази з картки на картку реалізовані більш зручно саме у Mono, тому тут, знову ж таки, паритет.

Відсоток на залишок вище у Mono – 10% проти 7% річних у Privat’а відповідно. Також в разі виходу за ліміти пільгового періоду, в PrivatBank стягується щомісячно 3.6% від суми заборгованості, а у Mono – 3.2%. Таким чином ми додаємо ще 2 бали Mono і рахунок тепер 4: 2 на його користь.

У Mono є ще одне відчутну перевагу – справжній кешбек від 1% до 20%, залежно від категорії товару, в той час як PrivatBank має лише програму “Бонус Плюс”, в рамках якої можна отримати саме бонуси, а не живі гроші – ще один бал для Mono.

І PrivatBank, і Mono дозволяють здійснювати безконтактні платежі, але у Mono навіть в стандартній карті є чіп для безконтактної оплати, в Privat ж потрібно спочатку оформити іменну за 150 гривень, що потрібно не кожному. Також Mono виграє в плані можливостей зв’язку – вони є в будь-якому популярному мессенджере або соцмережі.

В результаті Monobank виграв з рахунком 8: 2, і можна впевнено сказати, що їх кредитна карта краще.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.