Google може знищити Viber і Telegram

На даний момент найпопулярнішим месенджером в Україні є Viber, а самим швидкозростаючим месенджером – Telegram. Дані програми відомі своєю зручністю та простотою використання, і саме ці обумовлена ​​їх популярність. Зрозуміло, успіх месенджерів не дає успіх великим IT-компаніям, в число яких входить і компанія Google. Компанія вже давно хоче випустити свого конкурента, який був би універсальним для операційної системи Android.

У Apple, варто відзначити, є власною месенджер для мобільної операційної системи iOS, оскільки в системі досить давно з’явився iMessage, який працює на всіх iPhone. Варто також додати, що даний месенджер працює виключно за наявності інтернету, і це головне, що робить його гірше майбутнього месенджера Google.

Головною фішкою нового месенджера Google є можливість відправляти повідомлення без підключення до мережі, через що є набагато більш універсальним, ніж Viber, Telegram і iMessage. Для цього в месенджері буде використовуватися протокол RCS, який розроблений спеціально для цього. Що цікаво, в тому випадку, якщо оператор абонента підтримує даний протокол, з будь-якого смартфона на Android можна відправити повідомлення повністю безкоштовно, при цьому вони будуть використовуватися замість звичайних SMS-ок.

Новий протокол відчутно змінить ринок, оскільки ера SMS досить швидко може виявитися позаду. Для того, щоб відправити повідомлення через цей протокол вже зараз, потрібно всього лише встановити на смартфон Android Messages. Варто відзначити, що їх вже можуть відправляти ті користувачі, чиї оператори підтримують протокол RCS, а кількість цих операторів постійно зростає.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.