Ігрова приставка Xbox Series X «знищила» Sony PlayStation 5

Чим далі в майбутнє, тим більше на ринку з’являється дійсно вкрай цікавих і просунутих у всіх відносинах електронних пристроїв, що роблять життя людей краще, ніж будь-коли раніше до цього самого моменту. Доступне зараз у продажу покоління ігрових консолей дуже сильно застаріло, в повній мірі втративши свою колишню привабливість, проте зовсім скоро це вже не буде проблемою, так як в продаж по всьому світу надійдуть ігрові приставки нового покоління, оснащені за останнім словом техніки і технологій. Вже зараз, на радість мільйонів людей, відомо про те, чим саме порадують або засмутять приставки Xbox Series X і Sony PlayStation 5, реліз яких очікується в кінці цього року.

Уже в листопаді-грудні 2020 року всі бажаючі зможуть купити дані консолі, а коштувати вони будуть близько $ 500. Новенькі ігрові приставки запропонують геймерам флеш-пам’ять останнього покоління зі швидкістю передачі даних понад 3000 МБ / с, а також, крім того, підтримку системи трасування променів на базі архітектури RDNA 2, завдяки чому візуальна складова у всіх іграх виявиться на вищому рівні. Проте, у випадку з Sony PlayStation 5 все далеко не так добре, як з Xbox Series X. Справа в тому, що ігрова приставка наступного покоління від японської корпорації містить в собі відразу кілька недоліків, а головний з таких – це її продуктивність.

За офіційними даними, ця приставка за рахунок свого технічного оснащення, яке в неї встановили, забезпечує обчислювальну потужність на рівні 10,28 терафлопс. Для прикладу, доступна зараз у продажу PS4 забезпечує продуктивно в 2 терафлопса. Проте, у приставки Xbox Series X з цим все відчутно краще, так як вона має продуктивність в цілих 12 терафлопс, тобто просто величезною. Обидві ігрових приставки наступного покоління від двох конкуруючих брендів зможуть запускати гри в дозволі 4K Ultra HD при частоті 60 кадрів в секунду, проте у випадку з консоллю від Sony не буде зовсім ніякого зачепила на майбутнє, тобто вже на старті продажів її потенціал буде використовуватися на всі 100%.

Це означає, що якість графіки в випадку з PS5 не підвищуватиметься з часом, тому що у неї немає ніякого запасу по потужності. Більш того, гарантовано вийде так, що однакові відеоігри для Sony PlayStation 5 і Xbox Series X будуть виглядати відчутно краще саме на останній, так як вона потужніша на цілих 20%. Виходить, що у дітища Microsoft буде великий запас потужності щонайменше на кілька років вперед, тоді як ігрова приставка PS5 зможе забезпечити таку продуктивність, якої буде достатньо лише на невеликий проміжок часу, тоді як потім розробники знову упрутся в стелю і виявляться змушені урізати якість графіки і впроваджувати інші обмеження в ігрові проекти. Залишилося тільки дочекатися реального «живого» порівняння даних приставок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.