У смартфонах Xiaomi виявили секретну функцію

Смартфони компанії Xiaomi користуються колосальною популярністю, тобто їх використовує рекордно велика кількість людей по всьому світу. Бренд намагається впроваджувати в свою продукцію останні технології і новітні комплектуючі, щоб забезпечувати тим самим кращий користувальницький досвід. Не так давно опинився офіційно представлений флагман OnePlus 8 Pro, який компанія-виробник оснастила рентгенівської камерою, здатна яка дивитися крізь пластик і деякі інші предмети. Це, звичайно, явно не найкорисніша в повсякденному житті функція, але вона цілком може стати в нагоді в деяких випадках. Раніше жоден телефон не міг запропонувати користувачам аналогічних можливостей, однак, як виявилося, все далеко не так однозначно, як здається на перший погляд.

Як виявилося, смартфон Poco F1, випущений ще в кінці 2018 року, оснащений саме таким датчиком, за рахунок якого він може дивитися крізь певні матеріали, що дозволяє побачити ті чи інші предмети в такому вигляді, в якому їх можна побачити як або інакше. Аналогічна можливість також є у флагмані Mi 8, який також володіє новітньою рентгенівської камерою, проте свого часу компанія-виробник, тобто Xiaomi, вирішила не афішувати наявність такої функції, вважаючи її марною. Після того, як така «фішка» набула популярності в OnePlus 8 Pro, користувачі опублікували інформацію про те, як включити інфрачервону чорно-білу камеру в даному мобільному пристрої.

Щоб включити рентген-камеру в смартфонах Xiaomi Mi 8 і Pocophone F1 необхідно відвідати магазин програмного забезпечення Google Play, після чого провести звідти завантаження програми «IR Camera – Poco F1 / Mi8». Вона доступна абсолютно безкоштовно, а її установка не вимагає root-прав. Останню версію програмного забезпечення поширюється абсолютно безкоштовно, але для його роботи необхідно щоб на телефон було встановлено найсвіжіша версія операційної системи з усіх доступних. Після цього, використовуючи для цієї програми, можна буде дивитися крізь певні матеріали, роблячи при цьому незвичайні знімки, які робити здатний зараз на рівні заводських можливостей лише OnePlus 8 Pro.

 

На ринку є ще щонайменше кілька смартфонів, які мають таку ж функцію. Це iPhone X, iPhone XS і iPhone 11, все і з яких оснащені сканером особи Face ID. За словами розробників, дана система розпізнавання осіб також може робити фотографії у форматі рентгена, однак такі можливості відключені на рівні ПО з боку Apple, тому використовувати їх без джейлбрейка не представляється можливим. Не виключено, що в недалекому майбутньому список смартфонів з ІК-камерою поповниться якимись новими найменуваннями, в яких можуть виявити такі функціональні можливості, додані туди компаніями-виробниками заради роботи різних інших функцій.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.