Microsoft почала поширення поновлення Windows 10 May 2020

Минулого місяця компанія Microsoft анонсувала наступне велике оновлення Windows 10 May 2020 Update, раніше відоме під номером 2004 і кодовою назвою 20H1. І ось зараз, через місяць, Microsoft випустила нову версію SDK і приступила до поширення наступного великого апдейта Windows 10. Варто відразу обумовити, що поки Windows 10 версії 2004 доступна лише передплатникам MSDN (Microsoft Developer Network); раніше нову версію ОС Windows 10 отримали OEM-виробники ПК. Йдеться про збірку 19041.208 (KB4558244), яка повинна стати фінальною.

За даними оглядачки видання ZDNet Мері Джо Фолі, спочатку Microsoft планувала почати сьогодні широке поширення оновлення, але виявлена ​​в останній момент уразливість «нульового дня» змусила компанії трохи зрушити дату публічного релізу. Тепер компанія орієнтується на 28 травня. Чи треба нагадувати, що широка доступність зовсім не означає миттєву установку – як завжди, оновлення буде розгортатися автоматично на сумісних пристроях поступово із суворим дотриманням черговості.

Як ми вже неодноразово повідомляли, всупереч очікуванням, великим свіже травневе оновлення, як і попередній листопадовий апдейт Windows 10 November 2019 Update, є суто номінально. Нічого кардинально нового для рядових користувачів воно не несе.

Найголовніше нововведення в травневому оновленні Windows 10 призначений для розробників – це поліпшена версія середовища Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2), що включає модифіковану версію ядра Linux власної розробки Microsoft. Нагадаємо, Microsoft оголосила про додавання ядра Linux в Windows рік тому, а в червні 2019 вийшла перша тестова зборка ОС.

Ще оновлення приносить нові функції і оновлений інтерфейс для голосового помічника Cortana, поліпшення в «Пошуку», а також масу невеликих змін в графічному інтерфейсі, включаючи нові значки для додатків.

Повний список змін і дрібних виправлень Windows 10 May 2020 Update доступний на відповідній сторінці сайту Windows Insider Program. До слова, учасникам Windows Insider оновлення доступно з минулого місяця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.