iPhone 12 Pro отримає ProMotion дисплей, збільшену батарею і поліпшену камеру

У міру наближення термінів офіційного анонса смартфонів Apple наступного покоління в мережі з’являється все більше чуток про ці пристрої. Черговий витік, опублікований у вигляді ролика на каналі EverythingApplePro, розкриває ймовірні характеристики моделі iPhone 12 Pro.

Одним з найбільш істотних поліпшень в прийдешньому смартфоні Apple iPhone 12 Pro стане новий дисплей ProMotion. Він забезпечить частоту оновлення зображення 120 Гц. Частоту 90 Гц, яку можна зустріти в деяких смартфонах на ринку, в Apple вирішили пропустити. При цьому технологія ProMotion дозволить інтелектуально перемикатися між різними режимами роботи з різною частотою оновлення, в залежності від типу виведеного контенту. Таким чином, в залежності від активного фільму або гри фактична частота може становити 24 Гц, 60 Гц або 120 Гц. У таких завданнях, як перегляд сайтів або читання електронних книг, частота буде автоматично знижуватися для економії заряду батареї.

Більш висока частота оновлення зображення на дисплеї збільшить навантаження на батарею. Також на споживання енергії вплине і впровадження підтримки стандарту зв’язку 5G. Таким чином, новий iPhone 12 Pro отримає батарею більшої ємності в порівнянні зі своїм попередником.

Додатково зазначається, що ProMotion дисплей з частотою оновлення 120 Гц буде доступний тільки у версії Pro, а моделі iPhone 12 без закінчення Pro отримають дисплей з частотою оновлення 60 Гц.

Також стало відомо, що в смартфоні iPhone 12 Pro компанія Apple зменшить розмір вирізу, в якому розміщуються камера і компоненти системи Face ID. Однак, незважаючи на мініатюризацію компонентів, Apple також працює над розширенням функціональних можливостей системи Face ID. Ця система в iPhone 12 Pro буде здатна працювати не тільки з великими кутами нахилу, як у iPad pro, але також отримає нові алгоритми динамічного зондування, які дозволять збільшувати окремі елементи особи і більш ефективно відслідковувати їх. Не уточнюється, чи зможе система Face ID працювати в ландшафтному режимі.

Згідно з наявною інформацією, Apple тестувала 64-мегапіксельну камеру, але змушена була відмовитися від її використання через погану роботу системи автоматичного фокусування. Тому нові смартфони iPhone 12 будуть поставлятися з 12-мегапіксельним сенсором і поліпшеним автофокусом, які працюють в 2-3 рази швидше в порівнянні з нинішнім поколінням. Частково це пов’язано з використанням нового сенсора LiDAR, який також дозволить підвищити якість зйомки в умовах слабкого освітлення.

Разом з поліпшеною системою електронної стабілізації зображення, він дозволить поліпшити зйомку відео Slow Motion, нічного неба і нічних сцен. Крім того, за допомогою LiDAR вдасться підвищити і якість портретних фотографій. Зйомка портретних відео також буде покращена, але можливо ця функція з’явиться не відразу, а буде випущена разом з наступними оновленнями операційної системи або ж зовсім тільки з анонсом iPhone 13, так як на поточний момент робота цієї функції не забезпечує задовільного результату.

Робота функції Smart HDR також буде покращена завдяки більш якісному шумозаглушенню. Теле камера отримає можливість 3-кратного оптичного збільшення, а також підтримку нічного режиму зйомки. Однак для надширококутний модуля ці поліпшення не передбачені. Зате планується поліпшити роботу функції Digital Zoom, реалізувавши в ній 30-кратне збільшення в порівнянні з 10-кратним збільшенням в нинішньому поколінні.

Серед інших поліпшень і доробок називаються робота мікрофонів при захопленні звуку в процесі запису відео. Стабілізація зображення зі зрушенням сенсора може з’явитися в 6,7-дюймові моделі iPhone 12 Pro. Материнська плата розділена на дві частини і з’єднана стрічковим кабелем. Це викликано необхідністю установки більшої L-образної батареї

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.