Xiaomi запатентувала дві версії дизайну смартфона з камерою під дисплеєм

Компанія Xiaomi вже деякий час працює над створенням смартфона, фронтальна камера якого розташовується під дисплеєм. Однак через нинішніх технологічних обмежень реалізувати таку концепцію проблематично. Справа в тому, що пікселі матриці дисплея, які розташовуються безпосередньо над модулем фронтальної камери, блокують занадто багато світла. І зараз багато представників галузі працюють над вирішенням цієї проблеми. Проте, Xiaomi зареєструвала патентну заявку, схвалену 24 квітня 2020 року, в якій описується дизайн смартфона з подекранной камерою.

Фактично, в патентної заявки описані дві версії дизайну такого смартфона. Вони виглядають майже ідентично, але відрізняються розташуванням «невидимою» фронтальної камери. В одному випадку її пропонується встановити зверху в центральній частині, а в другому випадку – у верхньому лівому кутку екрана.

Передбачається, що фронтальна камера буде повністю прихована від очей користувача при перегляді контенту з екрану смартфона – вона прихована шаром пікселів, що демонструють інформацію. Але в разі необхідності зробити фотографію пікселі над камерою відключаються і стають прозорими, що дозволяє камері захоплювати зображення.

 

В іншому смартфон виглядає стандартним для свого часу, патентна заявка була подана в квітні 2019 року. Дисплей має закруглені кути, невеликі рамки і мінімальний підборіддя. В цілому, дизайн пристрою нагадує минулорічну модель Xiaomi Mi 9.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.