Оператор Vodafone Україна «розігнав» 4G-мережу до рекордної швидкості

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна повідомив про введення в комерційну експлуатацію обладнання останнього покоління компанії Huawei для мережі 4G в Одесі. Завдяки рішенню LTE1800 4 × 4 MIMO + LTE2600 4 × 4 MIMO Carrier Aggregation ще одне місто (після Києва), досяг рекордної швидкості мобільного інтернету в 538 Мбіт / сек на частотах 1800 МГц і 2600 МГц.

Раніше компанія успішно завершила тестування AirScale trial на мережі 4G в Києві, під час якого вдалося досягти рекордної швидкості передачі даних в 525 Мбіт / сек. Відзначимо, що AirScale відноситься до розробок наступного покоління від Nokia, яке вже готове до роботи з мережами 5G.

У прес-службі оператора також відзначили, що мобільний зв’язок і мобільний інтернет стали сьогодні для багатьох українців не тільки засобом спілкування, а й інструментом для віддаленої роботи. Тому Vodafone Україна продовжує інтенсивно розширювати мережу, збільшуючи її ємність. Так, в Харківській області спектр LTE-1800 розширено до смуги 15 + 5 МГц. Динамічне розширення спектра стало можливим завдяки технології CloudAIR. В результаті середня швидкість на одного користувача виросла більш ніж в 1,5 рази.

Під час карантину Vodafone також розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, Житомирській області, а також місті Умань Черкаської області, в Дніпропетровській, Херсонській, Харківській областях та місті Кропивницький. Компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України та на сьогоднішній день Vodafone забезпечує покриття 4G для понад 71% жителів країни і 3G для 86% жителів України.

Нагадаємо, що на початку поточного місяця Vodafone Україна оголосив про майбутнє підвищення цін на всі популярні тарифи, крім соціальних. Вартість тарифів в середньому зросте на 20%, точні дані будуть опубліковані ближче до середини травня.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.