HomePod тепер працює на базі tvOS

Оновлення HomePod Software 13.4 для колонки Apple вийшло місяць тому, але ніяких змін для користувача воно не принесло. Журналісти видання 9to5mac проаналізували прошивку і виявили в ній одна важлива зміна – тепер вона заснована на tvOS. 

Справа в тому, що всі ОС від Apple, будь то watchOS або tvOS, засновані на iOS, але з конкретними змінами під кожен девайс. Тепер же прошивка HomePod заснована на tvOS, а не iOS. Передбачається, що з виходом iOS 14 Apple відмовиться від підтримки пристроїв з чіпом A8 (iPad Air 2 і iPad mini 4). Якраз такий встановлений в HomePod. 

Такий же чіп використовується в Apple TV четвертого покоління і він, швидше за все, оновлення отримає. Тому, Apple довелося адаптувати прошивку від приставки до колонки, щоб вона могла надалі отримувати оновлення. Також, раніше стало відомо, що Apple готує HomePod mini. 

Джерела видання 9to5mac повідомляють також, що нове покоління Apple TV отримає процесор A14, який дебютує у флагманській лінійці iPhone 12. Це і до 6 ГБ оперативної пам’яті дозволять наростити потужність приставки. 

Найближчий анонс Apple очікується вже 15 квітня. За даними інсайдера, компанія представить нову версію iPhone SE. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.