Samsung завдала удару в спину власникам Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge

Південнокорейська корпорація Samsung представляє з себе лідера на ринку мобільних пристроїв, який щорічно випускає десятки нових моделей смартфонів, причому багато хто з таких потім стають хітами. Проте, на жаль, навіть не дивлячись на величезні фінансові ресурси дана компанія завчасно припиняє програмну підтримку своїх телефонів, а разом з тим вона часто дуже довго тягне з оновленням тих чи інших моделей до нових версій Android, аж до цілого року після релізу такий у фінальному вигляді компанією Google. Сьогодні, 8 квітня 2020 року, з’явилися не найприємніші новини для власників таких флагманів, як Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge, випущені на ринок які були ще в 2016 році.

Спочатку дані смартфони топового рівня, якими вони були на момент свого запуску в продаж, працювали на базі операційної системи Android 6.0 Marshmallow, проте потім, після цього, їх оновлювали кілька разів. В останній раз ці мобільні пристрої з флагманської лінійки були оновлені в 2018 році, коли для них випустили Android 8.0 Oreo, і з тих пір встановлено останню версію для даних моделей не випускали, тобто, простіше кажучи, вони отримали тільки дві нових повноцінних ОС. Тим не менш, до цих пір ці телефони іноді отримують щоквартальні патчі для системи захисту, а випускаються вони один раз в три місяці. В останній раз такий патч був випущений в березні цього року, а нових ці смартфони вже ніколи не отримають.

Як стало відомо від журналістів SamMobile, компанія Samsung видалила флагмани Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge з переліку мобільних пристроїв, які отримують щоквартальні патчі для системи захисту. На практиці це означає, що власникам даних флагманів доведеться користуватися старим застарілим програмним забезпеченням, оновлюватися яке вже ніколи більше не буде. Подібним чином бренд, з натяжкою, виконав свої обіцяє про оновлення актуальних моделей флагманів протягом чотирьох років. Втім, немає ніяких технічних обмежень для того, щоб оновити дані флагмани до Android 9.0 Pie або до Android 10.0, але південнокорейська корпорація все одно не стала цього робити, роблячи так саме навмисно.

Шляхом передчасного припинення випуску нових ОС для своїх телефонів їх виробники не тільки економлять на розробці програмного забезпечення, обходиться яка недешево, але ще і, крім того, змушують людей купувати собі нові сучасні моделі, тим самим допомагаючи їх творцям заробляти все більше і більше грошей. В даний час єдиним в світі брендом, який протягом щонайменше чотирьох років випускає актуальні версії операційних систем для своїх телефонів, роблячи це оперативно і абсолютно чесно, є Apple. Її продукція, що найцікавіше, коштує приблизно стільки ж, скільки і флагмани від Samsung, проте остання відверто економить на ПО для своєї продукції, тим більше що за розробку операційної системи Android відповідає не вона, а Google.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.