OnePlus 8 і 8 Pro: всі подробиці та характеристики

Сайт WinFuture опублікував максимально повні специфікації смартфонів OnePlus 8 і 8 Pro, які будуть представлені 14 квітня на онлайн-заході.

Розповідаємо, що варто чекати від прийдешніх флагманів.

Технічні характеристики OnePlus 8 і 8 Pro

Дизайн та дисплей

Зовні смартфони дуже схожі один на одного: помітні лише відмінність у розмірах і наявність додаткового сенсора на тильній стороні Pro-версії. Дисплеї обох флагманів трохи закруглені з боків і мають отвір у верхньому лівому кутку для фронтальної камери. 

Позаду – стандартна скляна панель, яка з’явилася в OnePlus 6, з вертикальним модулем камери по центру. У OnePlus 8 Pro один з датчиків виведений за межі основного майданчика і розміщується поруч з подвійним світлодіодним спалахом і віконцем лазерного автофокусу. 

OnePlus 8 Pro

 

Поєднує тильну і фронтальну частини алюмінієва рама, у праву грань вбудовані важіль перемикання звукових режимів і кнопка живлення, в ліву – гойдалка регулювання гучності. Знизу можна знайти порт USB 3.1 Gen 1 Type-C, лоток для SIM, мікрофон і основний динамік. 

Доступні кольори: глянцеві Interstellar Glow і Onyx Black, а також матова Glacial Green для OnePlus 8, у Pro-версії «інстаграмна» Interstellar Grow замінена на матову Ultramarine Blue. 

Представники OnePlus раніше заявили, що будуть використовувати матриці зі стандартною частотою оновлення кадрів (60 Гц) у своїх пристроях. Дійсно, Fluid AMOLED молодшого OnePlus 8 показує 90 Гц, а старшого – рекордні для смартфонів бренду 120 Гц. У обох приблизно однакове співвідношення сторін матриць – 20: 9 і 19,8: 9 відповідно. 

OnePlus 8

 

Обидві моделі пропонують підтримку динамічного перетворення діапазону яскравостей HDR10 + і індивідуальне калібрування передачі кольору. Пікова яскравість матриці OnePlus 8 Pro сягає 1300 кд, інформації про яскравість екрану OnePlus 8 немає. 

Камери

У OnePlus 8 Pro використовується основний датчик зображення Sony IMX689 з розміром пікселя 1,12 мкм і апертурою f / 1,78. Він доповнюється електронною та оптичною стабілізацією, а також системою лазерного автофокусування. Ще один сенсор, ширококутний, також має розширення 48 Мп. Це IMX586 з апертурою f / 2,2 і кутом огляду 120 градусів. 

Телеоб’єктив на 8 Мп пропонує триразове збільшення за допомогою гібридної системи, а також 30-кратний цифровий зум. Щоб запобігти цьому, він також оснащений системою оптичної стабілізації.  

У смартфоні встановлені три мікрофони, які забезпечать нормалізацію вхідних аудіопотоків при високій якості запису, а також спеціальний датчик, який виявляє мерехтіння в кадрі при зйомці відео і регулює налаштування камери так, щоб уникнути цього ефекту. 

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 

У OnePlus 8 все простіше: основний датчик IMX586 від Sony на 48 Мп з комбінацією EIS і OIS, 16-мегапіксельна камера з кутом огляду 116 градусів, а також 2-мегапіксельний сенсор (розмір пікселя 1,75 мкм) для макрозйомки. 

На відміну від ряду флагманів 2020 року, серія OnePlus 8 не вміє знімати відео в 8К-розширенні. Зате, 4К при 60 fps є в обох моделях. Фронтальна камера на 16 Мп (Sony IMX471) може записувати відео у FullHD при 30 к / с – і навіть не має автофокусу. 

Автономність та інші фішки

OnePlus 8 Pro відрізняється більшим запасом енергії, ніж OnePlus 8. По дроту смартфони заряджаються ідентично – з потужністю 30 Вт завдяки Warp Charge 30T акумулятори поповнюються з 0 до 50% за 22 і 23 хвилини. Зате, у старшої моделі є котушка для бездротової зарядки. 

Компанія буде окремо продавати Warp Charge 30 Wireless Charger – док-станцію для зарядки без проводів при піковій потужності 30 Вт. При такій інтенсивності підвищене нагрівання аксесуара буде вирішуватися за допомогою вбудованого вентилятора. 

Крім того, OnePlus 8 Pro зможе заряджати інші гаджети від свого корпусу бездротовим способом.

У смартфонах встановлені стереодинаміки з опцією Dolby Atmos, а також новий движок тактильної віддачі замість звичайного вібромотора. Модель Pro вперше отримала сертифікат IP68, що забезпечує захист від пилу і води. Звичайно, обидва смартфона будуть працювати з мережами п’ятого покоління завдяки модему Snapdragon X55. 

З чуток, обидві моделі будуть доступні у продажу через тиждень після презентації. Єдине, що поки залишається загадкою – вартість OnePlus 8 і OnePlus 8 Pro. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.