Xiaomi Mi Band 3 і Mi Band 4 тепер можна використовувати для розблокування комп’ютера

Ось уже як багато років у компанії Apple є спеціальна функція, яка дозволять розблокувати ноутбуки та комп’ютери Mac автоматично, коли поруч з ними на відстані в 1 – 2 метри знаходиться їх власник. Ідентифікація відбувається не через мікрофон і камеру, як можна здатися на перший погляд, а за рахунок допоміжного пристрою, виступають яким смарт-годинник Apple Watch. Так як вони підключений до іншого гаджету по Bluetooth, можна визначити з достатньою точністю, як близько вони знаходяться, що і дозволяє авторизуватися в свого облікового запису без введення пароля і почати використовувати комп’ютер. Сьогодні, 1 квітня 2020 року, відбувся реліз нової прошивки для Xiaomi Mi Band 3 і Mi Band 4, дозволяє яка робити те ж саме.

Лічені години назад відбувся реліз оновленої версії програми Mi Fit для смартфонів на базі Android і iOS, після установки якої на фітнес-трекер можна встановити свіжу прошивку. Апдейт приносить з собою функцію розблокування комп’ютера тоді, коли наручний гаджет знаходиться десь поблизу. Крім того, при бажанні, володар такого може налаштувати автоматичне блокування при видаленні трекера від PC. Подібна можливість може бути дуже зручна в офісі, щоб ніхто сторонній під час відсутності користувача не виконав будь-які дії з використанням його комп’ютера. Нова функція вже доступна жителям Китаю, Індії, України, Казахстану, Європи та ряду інших держав.

Використовувати розблокування комп’ютера за допомогою спортивного браслета Xiaomi Mi Band 3 і Mi Band 4 можна в тому випадку, якщо він працює на останній версії Windows 10, тоді як підтримки інших операційних систем немає. Детальна інструкція про те, як використовувати таку нову можливість, міститься в мобільному додатку Mi Fit для смартфонів і планшетів. Все працює досить просто, тому що комп’ютер також через Bluetooth визначає, як близько знаходиться «довірений гаджет», і якщо він десь поруч, то дозволяє відразу ж увійти в обліковий запис без введення пароля. Крім такої нової можливості, оновлення підвищує точність шагомера, а разом з тим вирішує проблему підрахунку «прозорих кроків», як її називають на форумах.

 

Так, наприклад, дані трекери тепер не зараховуватимуть кроки в разі, якщо користувач насправді не робить ніяких дій, пов’язаних з переміщенням. Дана проблема зазвичай завжди проявляється в електричках, які через коливання з боку в бік з високою швидкістю сприймаються багатьма наручними гаджетами саме як кроки, що призводить до неправильного підрахунку фізичної активності. Функція розблокування комп’ютера за допомогою Xiaomi Mi Band 3 і Mi Band 4 працює виключно зі звичайними PC на базі Windows 10, але в таких обов’язково повинен бути модуль Bluetooth. Користуватися такою можливість в комп’ютерах Mac поки що не можна, однак, можливо, така функція з’явиться в майбутньому.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.