На iPad Pro стало можливо встановити Windows 10

Компанія Apple ось вже як більш ніж 10 років займається випуском на ринок планшетів iPad, і за це десятиліття такі пристрої змінилися в повній мірі. Особливо великі зміни сталися в цьому 2020 року бо в такого роду пристрої додали повноцінну підтримку мишок і трекпедом, завдяки чому тепер можна використовувати правий клік мишею, виконувати прокручування і натискати на що-небудь за допомогою курсору, а не пальця. Це дуже зручно, причому нативна підтримка таких елементів управління реалізована на рівні всієї операційної системи, що дозволяє використовувати даний спосіб навігації у всіх уже існуючих програмах і іграх. Втім, вже незабаром на планшети «яблучної» корпорації з лінійки iPad Pro стане можливим встановити Windows 10.

Журналісти з’ясували, що в даний час американська компанія Apple веде роботу над розширенням функціональних можливостей своїх електронних пристроїв на ринку планшетів, щоб зробити їх більш продаваними і привабливими для користувачів. Повідомляється, що з релізом операційної системи iOS 13.4, в якій і з’явилася підтримка мишок і трекпедом, установка повноцінної комп’ютерної ОС стала набагато простішою, адже тепер користувачі можуть використовувати звичні всім елементи управління, зустріти які зараз можна в комп’ютерах Mac. Стверджується, що з релізом платформи iOS 14 користувачам може стати доступною така функція, як Boot Camp, яка дозволить встановлювати будь-яку операційну систему в якості додаткової.

 

З огляду на, що зараз існує Wndows 10 для ARM, цілком собі очевидно, що проблем з установкою повноцінної «вінди» на планшети iPad Pro не виникне, але така можливість буде доступна тільки на моделях 2018 і 2020 років, тоді як будь-яких інших її виявиться неможливо використовувати . Інтерфейс (роз’єм) USB Type-C вже зараз дозволяє підключати до планшетних комп’ютерів Apple будь-які аксесуари, аж до кабелю Ethernet (через перехідник) для проводового підключення до інтернету. Адаптація утиліти Boot Camp з macOS на iOS дозволить «яблучної» корпорації зробити свої планшети набагато більш привабливими в усіх відношеннях, так як їх власники зможуть вирішувати з їх допомогою набагато більше самих різних завдань, про що ще недавно не доводилося навіть і мріяти.

Сама компанія Apple поки що ніяк не коментує такі відомості, однак виходячи з її дій очевидно, що планшети з лінійки iPad Pro з кожним днем ​​все сильніше перетворюються в повноцінні комп’ютери. Установка Windows 10 на такі дозволить вирішувати з використанням цих планшетних комп’ютерів безліч різних завдань, виправлятися з якими неможливо на iOS. По суті, якщо «яблучна» корпорація насправді запровадить Boot Camp в свої планшети, такі перетворяться на повноцінну заміну Microsoft Surface Pro, що стане вкрай потужним ударом по продукції від цього виробника, так як при інших рівних його продукція є набагато менш привабливою.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.