Panasonic розробила маску AiryTailс з генератором чистого повітря

Інкубатор ідей Game Changer Catapult японської корпорації Panasonic розробив маску AiryTailс із вбудованим генератором чистого повітря. Цільова аудиторія маски – власники моторолерів та інших невеликих транспортних засобів.

Маска зроблена так, щоб закривати нижню половину обличчя і шию людини. У пристрої є двоступеневий фільтр, який не дозволяє потрапляти всередину маски забруднень з навколишнього середовища, пилу і дрібного сміття.

Система подвійного повітряного потоку розділяє очищене повітря і подає одну його частину в маску, забезпечуючи нормальне дихання її носія. Інша частина очищеного повітря, не стикаючись з обличчям і шиєю людини, вільно викидається в навколишній простір, залишаючи за водієм чистий шлейф.

Крім того, матеріал, з якого зроблена AiryTailс, здатний захистити обличчя людини від сонячного випромінювання з ефективністю 99%. Також, матеріал відштовхує воду, а в жарку пору року очищене повітря приємно охолоджує шию і підборіддя користувача.

Гаджет поставляється з фірмовим додатком, яке відображає заряд маски, повідомляє про час роботи і обсягах очищеного повітря. Також, у додатку можна подивитися рівень забрудненості фільтрів. Маски зможуть обмінюватися інформацією про якість повітря в різних частинах міста, при цьому дані візуалізуються на карті в смартфоні. 

За підрахунками інженерів, один користувач, рухаючись зі швидкістю 30 км/год, протягом години зможе відфільтрувати близько 14000 літрів повітря – якого в середньому вистачить на дихання кільком десяткам осіб протягом того ж часу. Чим більше людей буде використовувати AiryTailс, тим кращий буде ефект для навколишнього середовища.

Власники AiryTail, пройшовши реєстрацію в бонусній програмі, зможуть накопичувати бали за очищене повітря і обмінювати їх на винагороди – нові фільтри та інші продукти компаній-партнерів.

Маски будуть виконані в різних кольорах і підійдуть чоловічій та жіночій аудиторії. Плануються сірий, блакитний, зелений і перлинно-рожевий варіанти. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.