Глобальні продажі смартфонів у лютому значно знизилися

Дослідницька компанія Counterpoint Research випустила звіт про стан ринку смартфонів на лютий 2020 року. Падіння продажів у порівнянні з лютим 2019 року склало 13,9%.

Індустрія побоювалася, що результати другого місяця року будуть ще гіршими через пандемію коронавірусної інфекції, відзначається у звіті Counterpoint Research. Але китайський ринок, незважаючи на зниження продажів на 38%, вже показує ознаки відновлення. Також, аналітики виявили, що в Китаї стали активніше купувати смартфони онлайн. 

Кількість відвантажених мобільних пристроїв знизилася на 18%, в тому числі, через зупинки підприємств у Китаї та інших азіатських країнах.

Зараз смартфони розглядаються як важлива частина повсякденного життя – особливо для тих, хто переживає тривалі періоди ізоляції. Таким чином, хоча люди можуть відкласти покупку через пандемію коронавірусу, вони все одно рано чи пізно замінять свій поточний смартфон. Це означає, що ринок повністю втратить показники – продажі просто розтягнуться в часі, – Пітер Річардсон, директор з досліджень Counterpoint Research 

Рейтинг виробників смартфонів за кількістю проданих у лютому смартфонів виглядає наступним чином: Samsung (21,9%), Apple (14,4%), Huawei (13,2%), Xiaomi (9,2%) і Oppo (8,2 %). 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.