Huawei запустила сервіс для установки WhatsApp і інших заборонених додатків

Компанія Huawei потрапила під потужні американські санкції, в зв’язку з чим тепер вона вже не може жодним чином використовувати програмне забезпечення Google. У неї є доступ тільки до платформи Android, але і то лише через те, що дана операційна система має відкритий вихідний код, тому вона ніяк не може заборонити китайській корпорації її використовувати. З огляду на всю цю ситуацію сталося те, чого навряд чи хтось взагалі очікував. Справа в тому, що творці багатьох додатків, в тому числі WhatsApp, Instagram і Facebook, в повній мірі заборонили установку своїх додатків на продукцію даного виробника, якщо вона була випущена вже після вступу в силу американських санкцій, нехай такі поки що ще й не вступили в повну силу, працюючи лише частково.

Через такого стану справ власники смартфонів Huawei, вийшли які в другій половині 2019 року і в нинішньому 2020 року більш не можуть будь-яким чином встановлювати додаткове програмне забезпечення, яке заборонено для установки. Через це багато людей змушені не тільки не мати можливості користуватися магазином Google Play і додатками Chrome, Gmail, YouTube та іншими, але ще і такими поширеними програмами, як WhatsApp, Instagram, Facebook, а разом з тим і десятками інших. Справа в тому, що багато американських компаній принципово підтримали влади США і зробили так, щоб їх ПО стало неможливо використовувати на телефонах від компанії з Китаю, які вийшли на ринок після вступу в силу санкцій.

Сьогодні, 21 березня 2020 року, китайська корпорація Huawei знайшла вихід з цієї ситуації, а став таким сервіс під назвою AppSearch. Він надає користувачам можливість установки заборонених додатків, в тому числі WhatsApp і Instagram. По суті, це створені спеціальним чином плеймаркет, куди додаються програми та ігри, які заборонено будь-яким чином встановлювати на фірмові програми. В даний час новий сервіс працює в тестовому режимі, а взяти участь в його тестуванні можуть всі бажаючі. Більш подібна інформація на цей рахунок доступна на офіційних форумах китайської корпорації, проте даний магазин, що вкрай важливо, призначений саме для міжнародного ринку, тобто для Росії, Європи, США та інших регіонів світу.

 

Судячи з усього, творці магазина AppSearch самі додають у своє ПО додатки з забороненого списку, тим самим надаючи власникам смартфонів Huawei і Honor можливість виробляти їх установку. Не виключено, що в цей плеймаркет вбудовані спеціальні алгоритми, які вносять зміни в завантажувати програмне забезпечення, щоб тим самим дозволити виробляти його установку на санкційні смартфони. У нинішньому році китайська корпорація збирається випустити на ринок близько двох десятків моделей телефонів, і для всіх покупців таких, зважаючи на відсутність сервісів Google Play і багато чого іншого ПО, новий сервіс виявиться дуже навіть корисним, але чи можна буде в майбутньому встановити з його допомогою Chrome або той же самий YouTube поки що невідомо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.