Що нового в iOS 13.4, iPadOS 13.4 і watchOS 6.2

Apple винесла на суд розробників GM версію iOS та iPadOS 13.4. Здається, що серйозних змін немає, але безліч програмістів по всьому світу вже почали адаптації його софта під свіжий білд операційної системи.

А щоб ви не шукали лазівки і не ставили сиру прошивку на свій апарат, ми зараз детально розповімо про ті нововведення, які представлені в ранній версії.

Реліз нових версій прошивок для всіх користувачів чекаємо наступного тижня, 24 березня. Після цього масштабних оновлень не буде до червня. Тоді в онлайн-форматі відбудеться конференція для розробників WWDC 2020 і реліз першої збірки iOS 14. 

iOS 13.4 і iPadOS 13.4

Підтримка мишки і трекпада

Починаючи з третього покоління iPad Pro 12,9″ і першого покоління iPad Pro 11″, вводиться підтримка Magic Keyboard. Разом з цим користувачам стануть доступні Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Trackpad 2, утім, як і будь-які інші Bluetooth і USB-миші сторонніх виробників.

Сама суть полягає в тому, що тепер курсор може повноцінно взаємодіяти з інтерфейсом системи.

Жести Multi-Touch на Magic Keyboard і Magic Trackpad 2 відтепер дозволяють виконувати прокрутку, гортання додатків, перехід на екран «Додому». А ще можна викликати меню багатозадачності, збільшити або зменшувати масштаб, імітувати натискання ПКМ. 

За допомогою Magic Mouse 2 можна зробити прокрутку, клацання правою кнопкою миші або перегорнути сторінку.

Клавіатура

Екранна розкладка клавіатури на iPad Pro 12,9 дюйма відповідає Smart Keyboard. Інтелектуальне введення тепер підтримує арабську мову.

Також, клавіатура навчилася в режимі реального часу перетворювати Чжуїнь і Хирагана в сучасні транскрипції. А німецька розкладка клавіатури підтримується на iPad Pro 12,9 “.

Файли

Тепер можна організувати загальний доступ до папок iCloud Drive. Ви можете надати права на перегляд або редагування, причому як всім тим, у кого є спеціальне посилання, так і окремим особам. 

І ніяких обмежень по виду доступу немає. Одна людина може тільки бачити вміст, а інакше можна надати доступ на завантаження і видалення файлів.

Різне

  • Відразу дев’ять нових стікерів Memoji, які розбавлять ваші повсякденні листування з колегами, друзями і близькими вам людьми.
  • У пошті тепер використовується алгоритм, при якому відповіді на зашифровані листи автоматично шифруються. А кнопки для управління листами видно завжди. 
  • Відтепер можна зробити «універсальну покупку», отримавши один додаток відразу для iPhone, iPod touch, iPad, Mac і Apple TV. А недавно зіграні ігри з числа підписки Apple Arcade відображаються у вкладці Arcade, що дозволяє легко продовжити гру на іншому пристрої. 
  • AR Quick Look підтримує відтворення аудіо в файлах USDZ.
  • Численні виправлення помилок, серед яких чорний екран при відкритті камери і пуш від програми «Нагадування» про вже виконані завдання.

watchOS 6.2

Тепер додатки для Apple Watch можуть містити вбудовані покупки. Додаток ЕКГ для Apple Watch Series 4 і новіше став доступний в Чилі, Новій Зеландії та Туреччині.  

 

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.