Sony PlayStation 5 разочаровала фанов и оказалась намного слабее Xbox Series X

Ще на початку 2020 року відбувся офіційний анонс ігрової приставки Xbox Series X від Microsoft, в ході якого даний виробник не тільки озвучив всі подробиці про її технічне оснащення, а ще й, крім того, показав зовнішній вигляд новинки. Сьогодні, 19 березня, відбулася перша офіційна презентація Sony PlayStation 5, тобто нової ігрової приставки від японської корпорації, яка повинна була стати хітом. Захід, присвячений анонсу, проходило в онлайн-режимі, а присвячено воно було нудного і одноманітного розповім про технічне оснащення новенького ігрового пристрою. Простіше кажучи, саму PS5 громадськості не показали, тому до цих пір достовірно точно невідомо, як саме вона виглядає.

За офіційними даними, ігрова приставка Sony PlayStation 5 забезпечує за рахунок свого технічного оснащення продуктивність на рівні 10,28 терафлопс, тобто неймовірно високу, проте у Xbox Series X від Microsoft вона набагато вище, тому що дана консоль видає цілих 12 терафлопс. Виходить, що продукт американської корпорації приблизно на 18% могутніше свого головного конкурента, а значить він зможе забезпечити більш високу якість графіки, підвищену швидкість запуску ігор, а разом з тим і масу інших переваг. Чому різниця в потужності двох консолей виявилася настільки великою – невідомо, так само як і те, як саме вона відіб’ється на рівні графіки у відеоіграх, адже така багато в чому залежить від оптимізації під конкретне залізо.

Технічне оснащення PS5 включає в себе восьміядерний процесор AMD Zen 2 з тактовою частотою 3,5 ГГц і шістнадцятьма потоками, 16 ГБ відеопам’яті типу GDDR6, здатної виступати разом з тим і оперативною пам’яттю, флеш-накопичувач SSD об’ємом 825 ГБ зі швидкістю 5,5 ГБ / с, а також, крім того, безліч інших особливостей, начебто підтримки системи трасування променів RDNA 2. Технічне оснащення Xbox Series X виявилося більш просунутим, тому, при рівній оптимізації, вона зможе забезпечувати вищу якість графіки в відеоіграх, а разом з тим і підвищену астота кадрів. Як все це позначиться на ігровому процесі в цілому в даний час невідомо, тому що жодна з нових консолей ще навіть не надійшла в продаж.

 

Коли саме виявиться офіційно представлена ​​Sony PlayStation 5 і коли конкретно її запустять у продаж поки що невідомо, так як японська корпорація з якихось причин не хоче показувати її зовнішній вигляд, також як і показувати геймплей тих відеоігор, які вийдуть для неї на початковому етапі . За офіційними даними відомо лише те, що новенькі консолі, тобто PS5 і Xbox Series X, запустить в продаж в кінці 2020 року, коли їх собі зможуть купити всі охочі. Середня вартість новинок повинна виявитися на рівні $ 500.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.