Sony представила ігрову приставку PlayStation 5, яка розчарувала користувачів

Ось нарешті і настав той самий день, якого багато хто чекав багато років. 18 березня 2020 року, японська корпорація Sony нарешті офіційно представила ігрову приставку PlayStation 5, оснащену за останнім словом техніки. Компанія-виробник зробила це в ході онлайн-конференції, на якій вона розкрита її повні технічні характеристики, які проливають світло на те, чому саме вона зможе приємно порадувати всіх, хто зважиться на її покупку. Нова ігрова консоль володіє таким «залізом», яке дозволяє їй запускати гри в дозволі 4K UHD при частоті 60 кадрів в секунду, проте наскільки високим виявиться якість графіки поки що невідомо, тому що загальна сумарна потужність новинки виявилася не такою високою, як очікувалося.

За офіційними даними, ігрова приставка нового покоління Sony PlayStation 5 оснащена восьмиядерна процесором AMD з частотою частотою 3,5 Гц, графічною картою AMD із загальною продуктивністю 10,28 терафлопс, підтримкою системи трасування променів RDNA 2, 16 ГБ відеопам’яті GGGDR6, загальною пропускною здатністю передачі даних 448 ГБ / с, флеш-пам’яттю кастомними типу SSD NVMe об’ємом 825 ГБ, роз’ємом USB Type-C з підтримкою дуже високій швидкості читання і запису для підключення зовнішніх жорстких дисків HDD, а також новітнім оптичним приводом для дисків з підтримкою контенту в форматі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів). Сам привід має підтримку стандарту Blu-ray, що дозволяє йому справлятися з будь-якими видами контенту.

При створенні своєї нової ігрової приставки компанія Sony постаралася зробити все можливе для того, щоб розробникам було якомога простіше створювати для неї якісні відеоігри, а гравці змогли починати грати якомога швидше. Саме тому в PS5 встановили новітню пам’ять SSD, за рахунок якої 2 ГБ даних завантажуються за чверть секунди. За рахунок такої особливості відеоігри будуть запускатися буквально за кілька секунд, в десятки або навіть сотні разів швидше, ніж у випадку з консоллю PlayStation 4, доступною в продажу з 2013 року. Підтримка системи трасування променів RDNA 2 зробить освітлення в відеоігор настільки реалістичним, як ніколи раніше на будь-яких консолях з представлених у продажу.

Всі патчі і оновлення для ігор будуть встановлюватися багаторазово швидше, тому гравцям не доведеться надовго переривати ігровий процес, щоб щось встановити. Швидкість передачі даних флеш-пам’яті SSD об’ємом 825 ГБ складе 5,5 ГБ / с, тобто просто величезного значення, при якому швидкість читання і запису виявиться в 100 разів вище, ніж в PS4. Графічна карта Sony PlayStation 5 володіє підтримкою ігор від PlayStation 4 по правилам зворотної сумісності, тому будь-які відеоігри від попереднього покоління консолі можна буде запускати на новому, а ніяких змін в такі їх розробникам вносити абсолютно точно гарантовано не буде потрібно. Чи буде новинка підтримувати ігри від PS1, PS2 і PS3, як раніше писали деякі джерела, поки що невідомо, тому що на цей рахунок нічого не повідомили.

Офіційні продажі PS5 почнуться вже в кінці 2020 року, але за якою ціною – невідомо. У найближчі місяці Sony збирається провести повноцінну презентацію своєї приставки, на якій вона покаже її зовнішній вигляд і розкриє масу інших особливостей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.