ToF-камера з’явиться як мінімум в одному iPhone 12

Fast Company з посиланням на джерела, знайомими з планами Apple, повідомляє, що, як мінімум, один з нових iPhone отримає 3D-сенсор для виміру глибини. Камера буде використовуватися для доповненої реальності та портретів.

Згідно зі звітом, Apple вже підключила компанію Lumentum із Сан-Хосе, яка займеться поставкою лазерів VCSEL для тривимірного датчика глибини. Лазери VCSEL стали ключовим компонентом камери TrueDepth в iPhone X у 2017 році. Завдяки їм реалізовані функції Face ID, Animoji та портретний режим у фронтальній камері. Однак, нова ToF-камера стане серйозним кроком уперед в порівнянні з TrueDepth.

TrueDepth спирається на метод структурованого світла, який проектує малюнок з 30 000 лазерних точок на обличчя користувача і вимірює спотворення до створення точного 3D-зображення для аутентифікації. На відміну від цього, ToF розраховує час, необхідний лазеру для відображення від навколишніх об’єктів, для створення тривимірного зображення навколишнього середовища. Це дозволяє більш точно сприймати глибину і краще розміщувати AR-об’єкти.

За даними аналітика Мінг Чи Куо, ToF-сенсор отримає iPhone 12 та iPhone 12 Max. Уперше анонс новинок може бути перенесений на жовтень-листопад через спалах коронавірусу. На даним момент співробітникам Apple заборонено відвідувати Китай, що позначиться на процесі виробництва нових пристроїв. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.